Snap
  • Kind
  • #verdriet
  • #pesten

Het verdriet van je kind breekt je hart

Mijn moeder zegt altijd 'als jij pijn of verdriet hebt voel ik dat ook, misschien nog wel 10x meer'. Nu ik zelf moeder ben snap ik wat ze bedoeld.
5 jaar geleden

ik weet niet hoe oud je zoon is. Misschien eens overleg plegen met school? Probeer eens de scouting, als die in de buurt is.... Onze kids heben er veel aan gehad.. hebben ze nu nog steeds!

5 jaar geleden

Misschien kan het helpen om vriendjes te zoeken voor hem. Misschien een oproepje doen. Ik weet ook dat bv een hond erg kan helpen. Het kan je beste vriend zijn. Mijn zoon is 4,5. Als je in de buurt van den bosch woont wil hij zeker weten met jouw zoon spelen☺

5 jaar geleden

Een paar tips, die ik hoop dat zal helpen. Maak het speelbaar bij hem op school, vraag aan de leraar een moment aandacht te nemen voor pesten in het algemeen. Vraag dat wanneer ze buiten spelen en dr leraar ziet dat hij alleen speelt of het liefste kind met hem zou willen spelen (zonder kind te dwingen). Verder zou ik zeker zijn hobby's blijven uitoefenen maar verder weg van zijn dorp zodat hij juist met een frisse start met andere kinderen om kan gaan. Ik zou ook een gesprek aangaan met je dochter om te vragen waarom zij denkt dat niemand hem speelt. En dat ze altijd weet dat hij haar broer blijft no matter what. Familie komt eerst en is er voor je. Je wilt niet dat andere kinderen op haar gaan inspelen en ze zich van hem afkeert. Neefjes en nichtjes uitnodigen helpt ook, zoveel mogelijk over de vloer hebben. Veel succes en een dikke knuffel aan je manneke!

5 jaar geleden

Wellicht helpt het om er op school aandacht voor te vragen dat ook als iemand anders is hij/zij er gewoon bij hoort. Buiten school speeldates voor je zoon plannen bij jullie thuis of hem op een (sport)clubje doen, kan ook helpen. Laat je zoontje ontdekken wat hij gemeen heeft met andere kindjes en leer hem dat te gebruiken bij het leggen van contacten. Succes! Hopelijk hebben je inspanningen effect.