{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het verdriet van je kind breekt je hart

Mijn moeder zegt altijd 'als jij pijn of verdriet hebt voel ik dat ook, misschien nog wel 10x meer'. Nu ik zelf moeder ben snap ik wat ze bedoeld.

Afbeelding blog 'Het verdriet van je kind breekt je hart'

Mijn zoontje heeft een taalachterstand en hierdoor altijd problemen gehad met sociale contacten.

Toen hij niet kon praten liepen kinderen altijd van hem weg, hij snapte het niet maar vond het wel oke, ging wel alleen spelen.
Nu kan hij veel beter praten en ook beter contact met kinderen maken. Hij en zijn zusje spelen veel buiten. Al snel kwam hij een x thuis dat hij geslagen was, kan gebeuren zijn kinderen (natuurlijk wel ff mee gelopen om het uit te praten). Totdat hij continue thuis kwam dat kindjes hem sloegen, weg jagen, niet met hem willen spelen.
Hij zegt met regelmaat 'niemand vind mij lief, niemand wil met mij spelen'. Mijn hart breekt bij zulke opmerkingen.
Het trieste is dat zijn zusje erg geliefd is en iedereen met haar wil spelen en hij dus word weg gejaagd bij zijn zusje.
Een paar weken terug stond er een jongen aan de deur die met hem (dachten wij) wilde spelen. Hij was super gelukkig en zei steeds A. is mijn beste vriend. Al snel merkte we dat hij eigenlijk aan de deur kwam voor zijn zusje maar hem er maar bij vroeg.
Sinds 1 week word hij dus ook door hem gepest, slaan, schelden, niet mee mogen spelen, weg jagen met zand gooien. Ik heb met die jongen gesproken. Hij zegt 'ik vind hem niet leuk en wil niet met hem spelen'. Prima dat kan maar pest hem dan niet. Nu rent hij steeds weg als mijn zoontje bij hem in de buurt komt.
Mijn zoontje is zo verdrietig dat niemand met hem wil spelen, hij wil zo graag vriendjes maken. Doordat hij zo graag wil jaagt hij ze juist weg.
Mijn moederhart huilt, wil hem hier zo graag voor beschermen maar ik kan niks anders dan toekijken.
Je kind verdriet zien hebben doet 100x meer pijn en je staat machteloos.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je