{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het prinsessen syndroom

Het prinsessen syndroom: stel je eens voor: je bent een meisje van bijna 3 jaar oud. Elke ochtend rond 09:00 uur word je wakker en wat dan?

Afbeelding blog 'Het prinsessen syndroom' Achtergrond blur afbeelding
Stel je eens voor: je bent een meisje van bijna 3 jaar oud. Elke ochtend rond 09:00 uur word je wakker en staat er meteen iemand voor je klaar die je een lekker broodje en drinken geeft. De hele dag kan je met speelgoed spelen, knutselen, koekjes eten en andere leuke dingen doen. 1 Persoon loopt continu om je heen: ruimt je rommel op, veegt je mond af, verschoond je luier, kleed je aan, doet je haar, maakt schoon etc.

Wat is het prinsessen syndroom

Kortom alles wordt voor je gedaan, je hebt geen zorgen en toch zit je te zeuren. Je wilt meer. Het eten moet lekkerder, het speelgoed moet nieuwer, je wilt andere koekjes en mooiere kleren. Er is altijd wel wat te zeuren, want je lijdt aan het prinsessen syndroom. Dan heb ik het nu uiteraard over mijn dochter Hayley. Sinds gister wilde ze opeens aangesproken worden met de titel: "Prinses Angelina." Angelina is haar tweede naam en ze vindt die naam ontzettend mooi. We zaten in de auto en Hayley kwam terug van een middagje opa en oma. Ik: "Ga je mee naar binnen Hayley?" Hayley: "Nee ik ben niet Hayney ik ben prinses Angelina." Pablo en ik keken elkaar verbaast aan. Owjee madam vindt zichzelf dus echt een prinsesje. Hayley is verwend, ze is enigskind dus dan kan dat. Ze krijgt daarom ook (bijna) alles. Voor haar is het dus doodgewoon om naar de speelgoedwinkel te gaan en ook iets mee te nemen. En zodra het woord "nee" valt kan dat wel even moeilijk voor haar zijn. Ze kan dan heftig reageren en zodra ze dat doet roepen we vaak dat ze lijdt aan het prinsessen syndroom. Gelukkig gaat ze niet krijzend op de grond liggen en met gebalde vuisten op de grond slaan. Ze begint meestal te huilen, maar dan leg ik haar gewoon uit waarom ze het niet krijgt. Maargoed dat hoort erbij, als ik haar alles ga geven wat ze wilt, dan wordt ze helemaal een verwend kreng. Ze is dan teleurgesteld, maar ligt zich er dan wel bij mij neer. Zo nu en dan koopt ze ook dingen met haar eigen centjes. Natuurlijk spreek ik haar niet aan met de titel prinses Angelina, maar ik laat haar wel lekker zweven in haar fantasie wereld. Wat dat betreft is ze een echt meisje-meisje. Ze draagt iedere dag het liefst een prinsessenjurk, heeft gelakte tenen en zo nu en dan mag ze van mij een ietse pietse beetje roze ogenschaduw op haar ogen, gewoon omdat ze zich dan de hele dag ontzettend mooi voelt. Ach..welk meisje wilde vroeger nou geen prinses zijn? Is jouw kleine meid ook echt een prinsesje?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je