{{ message.message }}
{{ button.text }}

Poepen op de wc wil niet!

Wie heeft er nog tips...wordt een beetje radeloos!

Afbeelding blog 'Poepen op de wc wil niet!' Achtergrond blur afbeelding

Mijn zoontje is bijna 4 (februari). Sinds afgelopen maart (hij was toen net 3) was hij ineens plaszindelijk. Binnen 3 dagen had hij bedacht dat hij geen luier meer om wilde en dat hij ging plassen op de wc. We waren ontzettend verbaasd...want hij wilde er steeds niks van weten. Helemaal trots waren we....hebben het de hemel in geprezen. Er zijn 3 dagen ongelukjes gebeurd en daarna was het prima...!!!

's Nachts draagt hij nog een luier. Hij wordt niet wakker van het feit dat hij moet plassen...Prima...laten het nog lekker even zo.

Dan het poepen...Een heel ander verhaal. Meneer weigert op de wc te poepen. Hij ontkent vaak te poepen, terwijl je hem het ziet doen.

Van alles hebben we geprobeerd....Beloningssysteem (stickers voor iedere keer dat hij aangaf te moeten poepen)....Een cadeautje uitgezocht voor wanneer hij voor de eerste keer poept op de wc (staat al een half jaar in de kast). Hij gaat al van jongs af aan mee naar de wc...vindt het allemaal reuze-interessant. Weet er van alles over te vertellen, maar zelf poepen op de wc...ho maar! Van het potje wil hij niks weten. Heb ook al aangegeven dat hij het ook mag zeggen en dat we dan een luier aan doen. Ook dit had geen effect...

Het is glashard ontkennen....ook als hij heeft gepoept en hij werkelijk stinkt, ontkent hij nog dat hij heeft gepoept. Het daarna schoonmaken levert altijd veel strijd op...Hij vind het vreselijk.....

Ik weet niet meer wat te doen....

Tips zijn van harte welkom....

Enige haast is wel geboden, dadelijk in februari naar school.....de juf ziet me aankomen! :(

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je