{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat 'tandjes' heet

​Al zo'n anderhalve week produceert Quinn poepluier na poepluier. Vier op een dag was geen uitzondering. Tijd voor tandjes?

Afbeelding blog 'Het leed dat 'tandjes' heet' Achtergrond blur afbeelding

Kwijlen en alles in de mond stoppen: check! Alles gaat richting het mondje en wordt flink afgesabbeld. Zacht, hard, warm, koud, alles is momenteel lekker. Helaas alleen nog geen tandje te zien. 

Gebroken nachten zijn sinds anderhalve week ook alweer een feit. Slopend? Absoluut! Dit zijn we niet meer zo gewend. Minimaal 2 uur per nacht wakker zijn is voor Quinn momenteel geen uitzondering. Toch bleven de tandjes maar uit.. 

Maar nu komt alles samen. Alles van de afgelopen anderhalve week lijkt nu opeens logisch. Gisteren had Quinn opeens koorts; 38,6 graden. Verder was ze nog wel redelijk te pas. Dus geen reden tot zorgen. 's Avonds begon de onheil. In slaap komen was opeens een stuk lastiger dan normaal. We hadden haar voor het slapen gaan al wel een paracetamol gegeven, in de hoop dat ze niet al teveel last van zichzelf zou ondervinden 's nachts. Helaas. Om half 1 werd madame wakker. Schreeuwend en huilend. Niets was goed. Gut, wat ontzettend zielig is dat dan zeg. En je kunt niets doen. Uiteindelijk na een verkoelend flesje water viel ze in slaap om 2 uur. Dus papa en mama snel weer het bed in. Om 4 uur begon het opnieuw. Schreeuwen, huilen, dikke tranen. Mama doet gewoon met je mee wat betreft het laatste. Na de fles werd ze rustig en kon mama eens even goed kijken en voelen. Het tandvlees is wat opgezwollen en het voelt hard. 

Zo te zien dienen de tandjes zich dan echt aan. Maar wat is mijn moederhart gebroken vannacht. Zo heb ik haar nog nooit gehoord. Vanmorgen had ze alweer 38,6 graden koorts, dus dat belooft wat. We hebben een lekker pyjama-dagje ingelast met veel knuffels en kusjes van mama. En dan hopen dat de tandjes snel doorkomen en Quinn weer lekker haar slaap kan pakken. 

Wat is jullie ervaring met het doorkomen van tandjes? Hoe snel ging het? Hoeveel last had je kindje? Heb je nog een gouden tip voor deze periode?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je