Snap
  • Kind

Het leed dat 'tandjes' heet

​Al zo'n anderhalve week produceert Quinn poepluier na poepluier. Vier op een dag was geen uitzondering. Tijd voor tandjes?

Kwijlen en alles in de mond stoppen: check! Alles gaat richting het mondje en wordt flink afgesabbeld. Zacht, hard, warm, koud, alles is momenteel lekker. Helaas alleen nog geen tandje te zien. 

Gebroken nachten zijn sinds anderhalve week ook alweer een feit. Slopend? Absoluut! Dit zijn we niet meer zo gewend. Minimaal 2 uur per nacht wakker zijn is voor Quinn momenteel geen uitzondering. Toch bleven de tandjes maar uit.. 

Maar nu komt alles samen. Alles van de afgelopen anderhalve week lijkt nu opeens logisch. Gisteren had Quinn opeens koorts; 38,6 graden. Verder was ze nog wel redelijk te pas. Dus geen reden tot zorgen. 's Avonds begon de onheil. In slaap komen was opeens een stuk lastiger dan normaal. We hadden haar voor het slapen gaan al wel een paracetamol gegeven, in de hoop dat ze niet al teveel last van zichzelf zou ondervinden 's nachts. Helaas. Om half 1 werd madame wakker. Schreeuwend en huilend. Niets was goed. Gut, wat ontzettend zielig is dat dan zeg. En je kunt niets doen. Uiteindelijk na een verkoelend flesje water viel ze in slaap om 2 uur. Dus papa en mama snel weer het bed in. Om 4 uur begon het opnieuw. Schreeuwen, huilen, dikke tranen. Mama doet gewoon met je mee wat betreft het laatste. Na de fles werd ze rustig en kon mama eens even goed kijken en voelen. Het tandvlees is wat opgezwollen en het voelt hard. 

Zo te zien dienen de tandjes zich dan echt aan. Maar wat is mijn moederhart gebroken vannacht. Zo heb ik haar nog nooit gehoord. Vanmorgen had ze alweer 38,6 graden koorts, dus dat belooft wat. We hebben een lekker pyjama-dagje ingelast met veel knuffels en kusjes van mama. En dan hopen dat de tandjes snel doorkomen en Quinn weer lekker haar slaap kan pakken. 

Wat is jullie ervaring met het doorkomen van tandjes? Hoe snel ging het? Hoeveel last had je kindje? Heb je nog een gouden tip voor deze periode?

9 jaar geleden

Wat grappig, jouw kleine meid en mijn Floris zijn even oud en Floris kreeg ook met 5,5 maand zijn eerste twee tandjes! Inderdaad heel veel kwijlen en sabbelen op alles wat los en vast zit. Nu met 7 maanden komen zijn volgende twee tandjes door en nu hij kan tijgeren, heeft hij ontdekt dat onze marmeren/stenen drempel lekker verkoelend werkt hahaha Met 5,5 maand had hij extra behoefte aan mama contact: dus 's nachts bij ons in bed en overdag in de draagdoek of drager. Verder/daardoor weinig gehuil gelukkig. Nu met zijn 7 maanden is hij al veel zelfstandiger en merk ik niet echt dat hij meer contact wil dan anders. Wel weer even de hele dag een slab om, zodat zijn kleren droog blijven

9 jaar geleden

Wij hadden met vier maand het zelfde t voelde hart aan tandvlees was wit verhoging slapeloze nachten maar de tandjes bleven uit nu met 5,5 maand begint t weer en nu komen ze er toch eindelijk door heen alleen weer slapeloze nachten wij doen hem voor t slapen gaan een zetpil en detinox op zen tandvlees en als die snachts wakker word geen flesje maar weer wat dentinox erop

9 jaar geleden

Hoi je kan ook dentinox op de tandvlees smeren dat verdoofd de pijn . Mijn zoontje heeft er geen last van behalve van rode wangetjes en luier uitslag sinds een paar dagen mijn zoontje is nu 9 maanden en heeft al 6 tandjes . Dentinox kan je bij de apotheek halen en is suikervrij

9 jaar geleden

Hallo!! Mijn zoontje heeft nu 2 ondertandjes, en nu 2 weken later zijn er alweer 2 boventandjes onderweg. Gelukkig heeft hij er niet veel last van gehad & hoefde er s'nachts ook niet voor uit. Wat ik wel deed is een puntje van een washand/spuugdoek vochtig maken, zodat hij daarop kon kauwen.. Ik moet zeggen dat dat wel goed hielp! Sterkte ermee!