{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat hoofdluis heet!

Afbeelding blog 'Het leed dat hoofdluis heet!'

Hoofdluis verspreidt zich gemakkelijk op basisscholen en middelbare scholen. Controleren gebeurt normaal gesproken op de basisscholen door luizenmoeders maar nu met corona mag dit niet. Het is de bedoeling dat de mama’s en papa’s nu thuis controleren. Weten jullie hoe dit moet en doen jullie dit ook?

Ik zal jullie (indien je nog geen idee hebt) meenemen in de werkwijze van een luizenmoeder. Kammen met een fijne kam, zoals bijvoorbeeld de daarvoor bestemde luizenkam, is de beste aanpak.

Wie krijgt hoofdluis?

Alle kinderen kunnen hoofdluis krijgen het heeft niets te maken met vies of schoon zijn, laten we dat even vooropstellen. Kinderen krijgen makkelijker hoofdluis dan volwassenen, omdat zij lekker hoofd aan hoofd kunnen spelen en graag met elkaar knuffelen. Maar ook pubers kunnen makkelijk hoofdluis krijgen door met de hoofden tegen elkaar selfies te maken of bij elkaar op de telefoon filmpjes kijken!

Hoe herken je hoofdluis?

Hoe zien die gekke beestjes er nou uit? Luizen zijn grijsbruin of roodbruin, het laatste als ze bloed gezogen hebben. Neten lijken op roos en zijn wit, grijs of zwart. “Hoe haal je roos en neten uit elkaar dan?” - hoor ik je al denken. Roos zit los in het haar en neten kleven vast aan het haar. Als je met een luizenkam door het haar gaat en boven een wit papiertje klopt kun je ze het beste zien. Of een witte netenkam is misschien nog wel het handigst. Hoofdluizen zoeken het liefst warme plekken op zoals achter de oren, in de nek rond of onder die leuk geknipte pony.

Hoe kun je het behandelen?

Als je onze fijne vrienden toch onverhoopt gevonden hebt is dit natuurlijk helemaal niet leuk. Maar tegenwoordig hebben ze hier allemaal fijne producten voor die je kunnen helpen bij het behandelen van de luizen en neten. Met de Prioderm Shampoo Plus ga je de strijd aan! De inwerking is maar 15 minuten, vaak volstaat één behandeling.

Aanpak van de behandeling

Maak het haar klit-vrij zodat je er later makkelijk door heen kunt met de luizenkam. Dit werkt het prettigst voor jezelf, maar ook zeker voor de kinderen. Breng Prioderm Shampoo Plus aan op droog haar. Masseer de shampoo goed in zodat je ieder plekje goed bedekt met de shampoo. Kam de haren nu heel goed door met de netenkam. Breng na 15 minuten een beetje water aan op het haar als je het hele haar doorgekamd hebt, laat de shampoo goed schuimen en spoel daarna de shampoo god uit.

Als je in de dagen erna nog nieuwe levende hoofdluizen aantreft, herhaal dan de behandeling. Tip van flip: koop een nieuwe borstel om de haren mee te door te kammen voor het klitvrij maken van het haar. Je kunt eventueel als het haar luisvrij is weer een nieuwe borstel kopen als je dat fijn en schoner vindt.

Kijk even op mijn Instagram-account want je kunt voor je hele school thuissetjes winnen zodat we ook nu in de corona tijd thuis kunnen controleren.

Succes allemaal!

Prioderm is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je