Snap
  • Kind

Het leed dat gips heet. (MET UPDATE! )

Als je bij papa bent, en je heb zomervakantie... dan is het niet zo handig als je je voetje tussen de spaken krijgt.

Luna was bij papa, de tweede week van de zomervakantie tot 5 augustus was de planning.

Na anderhalve week werd ik geappt. of ik even kon bellen, met een dringende toon. Ik bel hem altijd is makkelijker omdat hij aan een bundel vast zit en ik niet. Prima.  Meteen een voorgevoel. Dit was niet goed. Er was iets.
Ik belde. '' Les, maak je niet druk, maar ik zit op de SEH met Loentje, haar voet zat tussen de spaken ''. Godzijdank was dat het 'maar'.  Luna was behoorlijk overstuur en wilde eigenlijk gewoon dezelfde dag naar huis. Dit ging niet. Ik kwam eigenlijk net uit die richting en ten tijde van bellen kwam ik net in mijn eigen stad terug na rit van 1,5 uur. Degene met wie ik was moest een uur daarna werken dus terug kon niet. (Ex en ik wonen 2 uur bij elkaar vandaan) Luna beloofd dat ik de volgende dag zou komen.

Woensdag ochtend heb ik haar opgehaald. (27 juli) ze mocht van het ziekenhuis NIET lopen, er op staan of dingen doen, en had gips om. Wit gips, zware rotzooi. Echt pijn leek ze niet te hebben.
Mijn oudste heb ik op de terug weg (die was ook bij papa natuurlijk) bij zijn tante achtergelaten en komt a.k dinsdag thuis. Hij heeft nog iets aan zijn vakantie. Rolstoel opgehaald, en even omhanden gezeten. Boodschappen met een peuter die niet alles loopt en voornamelijk nog wegloopt en een kind dat niet mag lopen is nog best rot. Gelukkig had ik een Tula (Draagzak) die ik eigenlijk de maand daarvoor nog wilde verkopen. Niet gedaan, geluk bij een ongeluk.

Afgelopen maandag naar het ziekenhuis, het gips mocht er af... maar.... de wond zag er niet perfect uit en er moest toch echt gips omheen. Loop gips dus. Ze heeft blauw gekozen. Morgen ga ik het ziekenhuis bellen, moet eigenlijk donderdag heen, maar misschien kan dit vervroegd worden. Luna begint last van het gips (jeuk etc) te krijgen.

Dat ze tussen de spaken is gekomen is wat iedereen kan overkomen. Mijn fietszitje heeft jasbeschermers etc.
Ik neem het mijn ex ook echt niet kwalijk. Het is gewoon jammer dat haar vakantie zo verloopt. En dat ze vroegtijdig naar huis moest komen.

Voetje tussen de spaken geeft ook een rot wond. Dat vind ik het rotte eraan. Maar... het komt allemaal wel goed!

Mijn meisje is een grote meid.

UPDATE: Om 19;00 uur vanavond is het gips er af gegaan na een 'Ongelukje' in de douche. Het was nat geworden. Ze heeft nu verband.

Helaas ziet het wondje er behoorlijk raar en vies uit, zo erg dat ik er van out ben gegaan ....Gebeurd mij nooit ik kan alles hebben dat betreft maar dit vond ik toch ...

7 jaar geleden

Beterschap.... Onze 3de had een keer zijn voet in het voorwiel. Zat een keer op het zadeltje en had al gezegd voeten op de stepjes. Gelukkig had hij stevige schoenen aan en reed ik zacht anders waren we misschien wel over de kop gegaan. Maar de fiets stond ineens stil en zijn voet zat klem en kon ik niet voorkomen dat de fiets viel... Bij hem gelukkig geen wond. Achter heb ik harde plastic beschermers vd bobike nadat ik zag dat een vd kinderen met voetje er bij kwam tijdens lopen. Ik zei al gelukkig niet gebeurd tijdens het naar beneden gaan vd hoge brug want dan ga je hard dus is schade groot. Erna die bobike beschermers gelijk geregeld..... Maar voorwiel niet aan gedacht dat ze daar tussen zouden kunnen komen.

7 jaar geleden

dat is naar zeg. Misschien een tip voor andere en in de toekomst. Ik heb grote fietstassen achterop. Als ik het zitje van mijn fiets afhaal is het niet makkelijk en ook het er weer opzetten gaat lastig maar zo zijn de voeten van mijn zoon extra beveiligd (en kan ik nog wat boodschappen kwijt). Het zitje zelf heeft wel beveiliging maar die fietstassen geven net dat beetje extra. Heel veel sterkte en beterschap voor je dochter.

7 jaar geleden

Oef sterkte!! Een ongelukt zit in een klein hoekjes en dit kan iedereen gebeuren maar ik ga mijn fiets toch nog even extra save maken!