{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het houdt nog even niet op... Kinkhoest...

Je gaat er vanuit dat als de kinderen zijn ingeënt dat ze die ziektes juist niet krijgen, niets is minder waar....

Afbeelding blog 'Het houdt nog even niet op... Kinkhoest...'

Waar zijn we nou weer in beland, vraag ik mezelf nu constant af....

Een paar weken geleden (3 inmiddels) begon ons dochtertje met hoesten, een hele vervelende blaf hoest. Even aankijken en na krap een week toch maar naar de dokter, omdat ze 2 maanden eerder ook al keel -en oorontsteking had gehad. Haar keel was wat rood, maar verder zag alles er prima uit en gingen we naar huis met een hoest drank tegen de prikkel. Na het weekend maar weer naar de dokter, daar de drank echt niks deed en het hoesten alleen maar erger werd. Een andere hoestdrank gekregen, nu voor het slijm. Ik vond het vreemd om na elkaar 2 zo tegenovergestelde dranken te krijgen, maar goed wel proberen, want dit was zo ook niks. We waren hele nachten wakker, ze stikte zowat in haar hoest en had ook verhoging. Maar weer naar de dokter dus en die kwam met een heel ander bericht.... ze zou waarschijnlijk kinkhoest hebben. Dat was schrikken!! Na overleg met mijn vriend hebben we haar in het ziekenhuis laten testen, dat is de enige manier waarop we zeker weten of ze het heeft. Als een echte bikkel zat ze op mijn schoot en vertrok geen spier, super trots ;) Nu is het wachten op de uitslag aankomende vrijdag...

Maar dan ben je er nog niet.... Want voor haar is er niks aan te doen, ze is al te ver in het ziekteproces en anders zou ze alleen antibiotica krijgen zodat de besmettelijkheid korter duurt, dus voor een ander. 

Maar nu haar broer ook snot verkouden is, heb ik de dokter gebeld en blijkt dat er 90% kans is dat hij het ook heeft :( Even afwachten dus..... Iedereen op de hoogte gesteld, op school, kindjes in de buurt, vriendjes. Het gevolg is dat je alleen nog maar met een ander bezig bent, terwijl je er niks mee kan en tegen al helemaal niet. Gelukkig mocht onze dochter vandaag gewoon een kinderfeestje bijwonen, daar ook alle meisjes bij haar in de klas zitten. Maar onze zoon mag vandaag niet starten met zijn judo lessen, ze willen niet dat hij nu komt. Heel logisch natuurlijk, maar voor de kinderen wel zuur.

Oh de dokter aan de telefoon......                                                                                                                             De uitslag is binnen en was positief, dus mijn dochtertje heeft kinkhoest. Het plan voor ons zoontje is dat hij gelijk vandaag aan de antibiotica gaat om het zoveel mogelijk binnen de perken te houden, hopelijk is het afdoende voor hem, afwachten dus...... pfff!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je