{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het gevoel dat je faalt als moeder

Zindelijk worden van onze zoon ( nu 5 jaar) ging heel makkelijk. Zou het dan toch te makkelijk gegaan zijn?

Afbeelding blog 'Het gevoel dat je faalt als moeder '

In februari 2014 is onze zoon (toen 2,5 jaar oud) van de een op de andere dag zindelijk geworden. We hebben hier niks voor hoeven doen, hij wilde gewoon geen luier meer om. Hartstikke trots waren we natuurlijk! Dit is een jaar goed gegaan zonder ook maar een enkel ongelukje. 

Maar toen.. een jaar later! Februari 2015 begon de ellende. Hij werd ziek ( een gewoon griepje) en pats boem weg was de zindelijkheid. Hij liet alles lopen. Eerst denk je nog dat het goed zal komen en een nasleep van zijn ziek zijn is. Al snel kwamen we er achter dat het echt een terugval was. 

Wat we ook probeerden, niks hielp. Het leek wel of hij het daadwerkelijk niet voelde en soms leek het alsof hij het expres deed. Na enkele weken/maanden maar eens de dokter bezocht en daar begon de lange reis waar we nu nog in zitten.. 

Hij is de hele medische molen ingeweest ( maanden lang) en gelukkig niks te vinden. We zijn bij de kinderarts geweest, poep en plas poli, orthopedagoog, pedagoog, psycholoog en niks werkte. Na weken lang wekelijks en soms meerdere keren per week een bezoekje gebracht te hebben was steeds de conclusie: sorry mevrouw maar we kunnen u niet verder helpen. Wat voel je je op zo'n moment machteloos en het gevoel dat je faalt als moeder is niet te beschrijven!

We zijn overal mee gestopt.. er was geen weg meer voor ons en moesten het bot gezegd maar uitzoeken! 

Het leek een tijdje beter te gaan, inmiddels ging hij naar school en leek het goed op te pakken. 1 A 2 ongelukjes per dag ( op school) dus wat ons betreft goed genoeg om het even los te laten. Maar helaas begon het steeds te verslechteren en werden het 7/8 ongelukjes per dag. 

Inmiddels lopen we bij een kinder bekken fysiotherapeut en zit hij ( bijna preventief) aan de zware laxeermiddelen omdat hij helemaal verstopt zit. 

Ik vraag me wel eens af of het ooit goed komt ( en natuurlijk weet ik dat ergens wel) maar het doet me veel verdriet dat ik hem niet kan helpen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je