{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het eerste rapport

De oudste heeft vandaag haar eerste rapport gehad.....

Afbeelding blog 'Het eerste rapport' Achtergrond blur afbeelding

In groep 1 en 2 krijgen ze bij ons ondanks diverse toetsen nog geen rapport, maar nu de oudste in groep 3 zit, was het een feit: ons meisje zou vandaag haar eerste echte rapport mee naar huis krijgen!

Aangezien onze oudste qua leren ( nog ) geen hoogvlieger is en ze moeite heeft met concentratie ( zie een eerdere blog ), gingen wij stiekem al een beetje van 'het ergste uit'.

Mevrouw kwam om half 4 meer dan trots naar buiten met een vriendinnetje en met...haar rapport. Geen simpel kartonnetje, zoals wij ze vroeger hadden, maar een prachtig exemplaar met meerdere glimmende bladzijdes.

Thuis wilde ze haar rapport natuurlijk meteen aan mij laten zien en terwijl ik het ding misschien wat achteloos opensloeg begonnen mijn ogen nog meer te glimmen dan het papier in mijn handen. Behalve een 5 voor lezen ( ja, ze krijgen al echt cijfers!) waren er alleen maar prima voldoendes te zien. Zelfs nog een paar echte 'goedjes', wat dacht je van een 8 voor rekenen? een 7,5 voor tekenen en een 8 voor muziek? Die 8 voor rekenen heb ik zelf in ieder geval nog nooit gehaald. Zo jammer dat het accent door school zo sterk op het leesgebied wordt gelegd, waardoor wij al bijna radeloos werden. Een 5 vind ik persoonlijk nog prima te overzien. Samen misschien nog wat extra oefenen en wie weet komt er dan bij het volgende rapport wel een vriendelijke 6 tevoorschijn. We hoeven toch niet allemaal negens te halen?

Wij zijn in ieder geval TROTS en dat hebben we vandaag dan ook nog eens extra vaak tegen haar gezegd. Misschien komt de rest dan uiteindelijk vanzelf wel...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je