Snap
  • Kind

Het drama dat douchen heet

Sinds een tijd hebben wij een hele hoop drama met onze peuter omdat hij niet onder de douche wil.

Even lekker onder de douche schat. NEE MAMA!

Pffff zo gaat dat dus al een hele tijd en ik heb geen flauw idee wat het probleem is. Iedere keer als hij moet douchen doet hij er alles aan om maar niet te hoeven tot hysterie aan toe. Mijn man en ik trekken alles uit de kast: Samen met papa of mama douchen, in bad, samen met de baby in bad, wassen met de douchegel van mama. Niets lijkt te werken, hij zegt: niet douchen, ik vraag hem waarom dan niet? Nehee geen zin ik ben moe. Soms lukt het ons wel om hem in bad te krijgen maar als we dan zijn haren willen wassen dan begint het weer opnieuw. 

Het zal wel weer een fase zijn denk ik steeds maar ik hoop wel dat die fase snel weer over waait. Zijn er nog meer papa's en mama's die dit probleem hebben gehad of nu hebben?

Tips zijn van harte welkom!

7 jaar geleden

Ja mijn kleine man mag nu zelf de douchekop vasthouden en dat gaat heel goed. Ik hoop dat het zo blijft !

7 jaar geleden

Onze tweeling had precies hetzelfde. Water over hun hoofd was drama en haren wassen het eind van de wereld. Ik beperkte het wassen tot 1 X per week, tussendoor wel schoonspoelen. Het drama hield op toen ze 3,5 waren. Nu staan ze onder de douche en hebben ze met uitspoelen een washandje voor hun ogen. Het klinkt verschrikkelijk maar je moet blijven volhouden. Blijven praten tijdens het wassen en uitspoelen en zo snel mogelijk klaar zijn, daarna nog even spelen en het drama is vergeten. Heel veel succes!!

7 jaar geleden

Nou hij gaat op de grond liggen, weglopen en keihard uitglijden, hysterisch krijsen en nog meer van dat alles. Het is echt niet te doen en het gaat al een hele tijd zo. Ik ga toch liever nog wat tips uitproberen!

7 jaar geleden

Leuk zeg verf onder de douche, dat wil ik dus zelf ook wel haha Denk dat mijn knul dat wel te gek vind bedankt voor de tip!