{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het beruchte traject van..... adhd

Na meerdere malen ermee geconfronteerd te worden, gaan we toch maar de molen in

Afbeelding blog 'Het beruchte traject van..... adhd' Achtergrond blur afbeelding

Het is alweer een heel tijd geleden dat ik wat heb geschreven. Mijn zoontje Dani is een wildebras, tornado, kortom een echte jongen. Hij is verschrikkelijk impulsief, beweeglijk, kwebbelkous en pienter. Hij is nu 5 jaar, zit in groep 2 en vrijdag moest ik bij de juf komen. Zij gaf aan dat hij storend gedrag vertoont, zeker niet stout! Tenminste niet bewust. Het is meerdere malen voorzichtig geopperd dat hij wellicht adhd heeft. Diep in mijn hart weet ik het antwoord, hij geeft zelf ook aan dat het druk is in zijn hoofd. Ook heb ik de huisarts al gebeld voor een verwijzing (welke ik ook heb gekregen), maar had nog niet de stap gezet, omdat ik het laatste zetje nodig had en dat was dus de juf. Nu staat er op 27-09 een afspraak bij de psycholoog voor een intake. Wat er ook uit gaat komen, ik hou van mijn impulsieve wildebras en zou niets willen veranderen! Echter zijn bepaalde handvatten zeker niet verkeerd omdat het toch lastiger wordt. Ik merk aan ons dat het toch zijn tol gaat eisen. Tijdens het eten zijn zijn handen vliegtuigen, tikken zijn voeten tegen de stoel en heeft hij veel moeite met stil zitten. In de bios zit ik altijd achterin en aan de zijkant zodat hij heen en weer kan rennen. We geven 30 min van te voren al aan wanneer hij naar bed moet en tellen zo met 10 min af. En zo is er een hele waslijst hihi. Ik krijg van andere te horen dat het gewoon een typische jongen en bij andere is hij altijd super lief en nooit druk. Dit kan ik niet meer horen omdat het mij een naar gevoel geeft. Een gevoel dat ik hem niet aan zou kunnen, terwijl dat zeker niet het geval is. Zij hebben geen idee wat het inhoudt of verdiepen zich er niet in. Heeft iemand ervaringen met dit traject? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je