{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het belang van groente

Afbeelding blog 'Het belang van groente'

In de eerste jaren van je kindje wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon op latere leeftijd. Als je je kindje nu al gezond genoeg laat eten voorkomt dat overgewicht in de toekomst.

Groente is een belangrijk onderdeel van het voedingspatroon van kinderen. 7% van alle kinderen eet zelfs helemaal geen groente, vaak komt dit door onwetendheid van de ouders.

Niet zo eenvoudig

Je peuter heeft gemiddeld 75 gram groente per dag nodig, dit zijn 1 a 2 opscheplepels. Het blijkt dat 70% van de peuters in Nederland dit niet binnen krijgt. Blijkbaar is voldoende groente eten toch niet zo eenvoudig.

De groentevriendjes van Olvarit

Om ervoor te zorgen dat jouw kindje genoeg groente per dag binnen krijgt heeft Olvarit nu Olvarit Friends met de groentevriendjes Bo Broccoli, Basje Bloemkool, Wilma Wortel en Daantje Doperwtje geïntroduceerd. Mamaplaats liet twee testmama’s de groentevriendjes van Olvarit testen en de mama’s gaven het product gemiddeld een 8. Benieuwd? Kijk hier.

Tips voor voldoende groente

Het blijkt dat jonge kinderen meer groente eten zodra ze meer groente aangeboden krijgen. Maar hoe zorg jij er nou voor dat je kindje voldoende groente binnen krijgt? Wij zetten een aantal tips op een rijtje:

1. Geef groente aan je kinderen als hapje tussendoor. Wortel, snoeptomaatjes, komkommer en reepjes paprika zijn ideaal.

2. Doe eens wat groente op een boterham, bijvoorbeeld roomkaas met komkommer of tomaat.

3. Verstop groente in sauzen bij het avondeten, bijvoorbeeld ui, paprika, courgette of prei.

4. Een kind moet ongeveer tien keer iets proeven voordat het aan de nieuwe smaak is gewend, blijf de groente dus voorschotelen.

5. Laat je kindje kiezen tussen verschillende groente, dan hebben ze toch een soort zelfcontrole.

Heb jij nog gezonde groente tips?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je