{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het avontuur dat Tanden Poetsen heet..

Jippie. Elke avond weer een kleine strijd die gevoerd moet worden. Tanden Poetsen. Poesten met een hoofdletter P, want dat moeten we doen om de tandjes gezond te houden toch? Dit plezier begon bij ons eigenlijk best vroeg, want Thiago kreeg al met 4 maanden zijn eerste tandjes.

Afbeelding blog 'Het avontuur dat Tanden Poetsen heet.. ' Achtergrond blur afbeelding

Het poetsen gaat met ups en downs. Hij mag altijd eerst zelf ‘poetsen’, maar ik doe het echte poetsen. Vanavond was het weer een ouderwets peuterdrama. Hij weet dondersgoed hoe hij zijn lippen op elkaar moet drukken om die tandenborstel te weigeren. Natuurlijk hebben we verschillende trucjes, maar vanavond werkte niets. Met moeite kreeg ik de bovenkant gepoetst & onder hebben we maar even ouderwets op de commode gedaan. Lang poetsen lukt eigenlijk nooit, maar de tandpasta wordt gelukkig wel ‘gegeten’. Dat is dan maar even mijn mama troost haha.

Ik zal jullie meenemen in mijn trucjes:

- verzin terplekke een grappig tandenpoetsenlied. Ik bouwde een Spaans tandenpoetsenlied om naar een Chinees poets lied inclusief chong & chang. 
- wie kan het hardste Aaaaaaa zeggen/roepen/schreeuwen. 
- wie kan het langste Aaaaaaa zeggen/roepen/schreeuwen. 
- voor de spiegel tandjes tellen. 
- een nieuwe (electrische) tandenborstel, die dan uit moest blijven.
- een poetskalender inclusief stickers. 
- Thiago is er ook een tijdje van overtuigd geweest dat ie het spleetje tussen zijn tanden kan ‘wegpoetsen’. Beste truc ever, die heeft wel 2 maanden elke avond gewerkt (stoute mama).

Inmiddels is het elke avond een verrassing welke versie we doen & wat werkt. Daarom poetsen we ook elke ochtend. Die poetssessie mag ie zelf doen, zodat ie leert hoe hij moet poetsen.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit dagelijkse taakje volbrengen met jullie kleintjes. 
Welke trucjes heb jij al eens geprobeerd? En hoe lang poets je de tandjes? 

Afbeelding blog 'Het avontuur dat Tanden Poetsen heet.. '

Meneer met z'n spleetje tussen z'n tanden ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je