{{ message.message }}
{{ button.text }}

Herfstvakantie! wat gaan we doen???

Tips om te doen met kids in deze tijd

Afbeelding blog 'Herfstvakantie! wat gaan we doen???'

De herfstvakantie begint na morgen hier in regio zuidholland. Maar een vakantie staat niet op de planning. Wat gaan we dan doen? 

1) naar het bos! Allerlei diertjes en paddenstoelen zoeken en uitgebreid bekijken. Ook gaan we opzoek naar de mooiste bladeren, eikeltjes, kastanjes en ga zo maar door. 

2) knutselen! Van alle natuur die wij mee naar huis genomen hebben gaan wij mooie creaties maken. Denk aan mason jars met lichtjes en herfstversiering. Of een mooie grote krans van bladeren. 

3) het is bijna halloween en Milan is daar dol op! Bij de big bazar heb ik voor een prikkie spullen gehaald om nepwonden te maken. We gaan hem helemaal eng maken en foto's van maken. Gevolgd door een "enge" (verantwoorde) film met de nodige enge chips en lekkers. 

4) samen bakken en koken. Deze staat op de planning op een hele druilerige dag. Dan duiken wij samen met Roos op de achtergrond de keuken in om te koken voor een heus diner voor ons gezin. Ook maken we halloween cupcakes. Dit haalde ik bij de lidl en ben zeer benieuwd of het wat is. 

5) in het kader van halloween willen wij en echte toverdrank gaan maken die gaat roken/schuimen.  Mocht je dit ook leuk vinden om te doen leg ik in een apart blog uit hoe je dit maakt en leuk aankleed. 

6) speurtocht coronaproof. Dit kunnen we op 2 manieren doen. Een soort bingo(kost minder voorwerk). De kids gaan opzoek naar een eikenblad of een dennennaald of een schaap. Of je kunt zelf wat uitzetten en met een kaart de kinderen naar de juiste plekken leiden. Dit doen wij in herfst of halloweenthema.  

7) verlanglijstjes maken. Ja sint is nog niet in het land maar het grote speelgoedboek van bol.com lag van de week al op de mat. Aangezien ik dit jaar overal graag mee op tijd wil zijn gaan wij onze lijstjes alvast maken. Het zullen hele andere feestdagen worden en kunnen maar beter goed voorbereid zijn. 

8) het blotevoetenpad stond op de planning maar ik vraag mij af of dit toegankelijk is omdat het pannekoekenhuis ernaast dicht is vanwege de huidige coronamaatregelen. 

9)fietsen. Al het een mooie dag is gaan wij een stukje fietsen. Broodjes, drinken en lekkers mee en fietsen naar plekken waar we nog niet geweest zijn met de fiets. Milan zal niet heel ver fietsen maar een rondje om ons dorpje heen hebben wij ook nooit gedaan. Dan kunnen wij schepen zien varen en genieten van het uitzicht. 

Verder gaan wij blijven oefenen met lezen. Milan zit in groep 3 en het gaat hem heel goed af. 

Helaas door de omstandigheden kunnen we niet de dingen doen die wij voor ogen hadden. Dit willen we nu ook niet en daarom lijkt dit mij nu de beste en leukste oplossing met activiteiten. 

Van negatieve dingen maken wij iets positiefs en gaan wij geweldig mooie herinneringen maken deze vakantie. 1 voor in de boeken! 

Hebben jullie nog leuke tips? Laat ze hieronder zeker weten! 


Liefs meliss

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je