{{ message.message }}
{{ button.text }}

Herfstknutsel

Wij bewaren wc-rolletjes voor het knutselen, maar nu hadden we er wel erg veel verzameld.

Afbeelding blog 'Herfstknutsel' Achtergrond blur afbeelding

Wij bewaren de laatste tijd alle lege wc-rollen. Om zelf van te knutselen, of voor de juffen op school, maar we hadden er nu wel heel veel verzameld!

Aan het begin van dit schooljaar hadden we al een hele tas vol wc-rolletjes aan de juf van mijn jongste zoon gegeven, maar nu hadden we weer meer dan 30 rolletjes verzameld. Tja, en wat doe je dan? Als je huis al bijna van kelder tot zolder behangen kan worden met alle knutsels van de jongens. Als je geen ruimte meer hebt voor 30 geknutselde paddenstoeltjes of spinnetjes. Als je nog geen zin hebt om nu al sinterklaasjes en zwarte pietjes te gaan maken. Dan ga je kijken of je misschien één groot knutselwerk kunt maken!

Toen ik nog in een kinderdagverblijf werkte, had ik al eens gezien dat één van de groepen een soort van slingers van geschilderde wc-rolletjes vanuit het midden van het plafond naar de zijwanden had opgehangen. In het midden stond dan ook een grote boom (volgens mij van kartonnen dozen gemaakt) waar die takken aan vast zaten. De kinderen mochten regelmatig wc-rolletjes schilderen, of bladeren knutselen, of spinnetjes, om de boom in een echte herfstboom te veranderen.

Nou vond ik het een beetje te gortig om mijn hele woonkamer op te offeren aan een geknutselde boom, maar het idee sprak me wel heel erg aan. Wat heb ik dus gedaan? Ik heb de kinderen verteld wat we gingen maken en dat zij mochten bedenken welke kleuren de takken van onze herfstboom zouden moeten krijgen. Die kleuren gebruikten zij om de wc-rolletjes te schilderen, terwijl ik 2 stukken behang aan elkaar plakte en 4 wc-rolletjes van en van buiten helemaal zwart maakte.

Toen alles geschilderd was, moest het nog drogen. Terwijl dat gebeurde gingen we samen buiten wat mooie blaadjes zoeken en daar maakten de jongens afdrukken van (leg het blaadje onder een vel wit papier en ga daar zachtjes overheen met wasco of andere krijt) en knipten die uit.

Na het drogen, moesten de zwarte rolletjes nog ingeknipt worden, zodat er spinnen van gemaakt konden worden en toen was het alleen nog een kwestie van alles opplakken. Zo zijn we een hele zondagochtend zoet geweest en hoef ik toch maar 1 knutsel op te hangen. :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je