{{ message.message }}
{{ button.text }}

Henoch Schönlein (deel 3)

Na 6 dagen ziekenhuis mocht onze dochter naar huis, maar was dat wel een goed idee.

Afbeelding blog 'Henoch Schönlein (deel 3)'

We waren zo blij dat we naar huis mochten dat we gelijk de tassen gepakt hebben en na een kwartiertje zaten we al startklaar. We moesten nog wachten op de diëtiste die ons zou adviseren in het eetgedrag van Amy en daarna moesten we op de ontslag papieren wachten. Na 2 uurtjes mochten we dan eindelijk naar huis toe. Wat was Amy blij dat ze weer naar haar hondje mocht en knuffelde ook gelijk thuis. Ze leek gelijk opgewekter en vrolijker. Maar eten en drinken was heel slecht.

Toen ze de volgende dag nog niet wou eten en bijna niet drinken, vroegen we ons af of dit wel de juiste keuze was geweest. We hebben haar ook meerdere malen verteld dat ze echt moest gaan eten en drinken, want dat ze anders terug moest naar het ziekenhuis. (misschien niet de goede manier, maar je wil wat)Thuis op de weegschaal bleek dat ze weer wat was afgevallen en dat baarde ons zorgen, ze vermagerde echt en dat was te zien.

De dagen erna ging het nog niet super met eten, drinken deed ze wel steeds iets meer. Zaterdag 28 november hadden we verjaardag en gingen we in een rustige periode heen. Mijn moeder had de bank voor haar klaargemaakt en daar kon ze op liggen, want lopen ging tot vrijdag nog niet zo goed. Maar ons meisje kon alweer wat schuifelen. Ze deed het weliswaar met mate maar ze deed het. Een taartje ging er ook wel in en ook de hapjes vond ze smakelijk. Gelukkig had ze een superleuke, gezellige ochtend/middag gehad. In de avond kreeg ze last van buikpijn.

De dagen wisselen zich af, gaat het de ene dag goed dan is het een ander dag weer helemaal niks en mogen we blij zijn dat ze wat wil drinken. Woensdags hebben we controle bij de kinderarts en alles zag er goed uit. Haar gewicht was wel even een puntje, maar donderdags hadden we een afspraak met de diëtiste. Elke week moeten we urine inleveren en dan krijgen we ook elke week de uitslag. Over 2 weken hebben we weer controle, we gaan met een goed gevoel het ziekenhuis.

Donderdag 3 december leveren we voor de eerste keer urine in en helaas kregen we vrijdags al telefoon dat haar urine er niet gunstig uit zag. Of we gelijk naar het ziekenhuis wilden komen, mocht het nog niet goed zijn moesten we rekening houden met een opname van een paar dagen in het ziekenhuis met een prednison kuur en daarna thuis verder.. In het ziekenhuis aangekomen moesten we gelijk nogmaals urine inleveren om te kijken hoe dat er nu uitzag en werd ze verder onderzocht. Na overleg met een arts in het UMCG werd er eerst niets ondernomen, omdat ze verder geen zwellingen had, hoge bloeddruk en ze zag er zelf zo goed uit. Wel moest er bloed geprikt worden en volgen er langere controles.

Vorige week donderdag kregen we de uitslag van de urine van die week. De eiwitten werden minder en dat was gunstig. Vrijdag moeten we weer voor controle komen en dan moet er weer bloed geprikt worden. Dan ga ik gelijk vragen of dit eventuele gevolgen heeft en wat de verdere procedure is. Door alle hectiek ben ik dat helemaal vergeten.

Amy zelf voelt zich super en dat is het allerbelangrijkste, na de kerstvakantie gaat ze weer naar school en willen we zwemles weer oppakken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je