{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Wat moet ik trakteren?

door Barbara den Hollander, oprichter van Bio Bebo - dé webshop voor biologische babyvoeding

Afbeelding blog 'Help! Wat moet ik trakteren?'

Tot het moment dat mijn kinderen naar het kinderdagverblijf gingen, had ik al jarenlang niet meer gedacht aan het fenomeen 'trakteren'. Ja, natuurlijk trakteerde ik vroeger als kind in de klas als ik jarig was, maar dat was ergens ver in mijn grijze massa weggezakt. Als je me nu vraagt wat ik vroeger trakteerde, dan kom ik niet veel verder dan een plakje cake of een zakje chips. Meer kan ik me er echt niet van herinneren. Maar dat was toen. Inmiddels heb ik twee schoolgaande kinderen en is trakteren bij ons een tweejaarlijks terugkerend agendapunt geworden, waar een strakke organisatie en planning aan vooraf gaat. 

Balanceren tussen mandarijntjes en Frozen cupcakes

Tegenwoordig is er nogal wat te doen rondom traktaties. Niet in de laatste plaats vanwege hun overwegend ongezonde karakter. Veel kinderdagverblijven en scholen hanteren een strikt traktatie beleid, waarbij ongezonde traktaties niet zijn toegestaan. Daarnaast dien je vaak rekening te houden met kindjes in de groep met allergieën. En last but not least, moet je een balans zien te vinden tussen 'je-er-lekker-makkelijk-vanaf-maken-met-een-mandarijntje' en 'nou-nou,-die-moeder-heeft-wel-weer-overdreven-veel-haar-best-gedaan-met-die-glutenvrije-suikervrije-kleur-en-smaak-stofvrije-op-frozen-geinspireerde-met-ijskristallen-gedecoreerde-cupcakes. Een fijne, doch levensgevaarlijke lijn waarlangs je je als moeder (of vader - bij ons thuis nog nooit gebeurd overigens) langs balanceert.

Gulden middenweg

Persoonlijk ben ik zeker geen fan van zakkenvol chemisch snoepgoed, maar vind ook dat een traktatie niet louter hoeft te bestaan uit komkommer, tomaatjes en rozijntjes. Een gulden middenweg dan maar. Inmiddels ga ik al een aantal jaren mee in traktatieland en hebben mijn kinderen en ik een aantal klassiekers bedacht die niet al te ongezond zijn en vooral niet al te moeilijk om te maken.

Onze favoriete traktaties:

Popcorn schaapjes - men neme een plasticzakje, men vult deze met popcorn, men plakt hier een gezichtje van Shaun het schaap op.

Afbeelding blog 'Help! Wat moet ik trakteren?'

Popcorntraktatie - Shaun het schaap

Knabbelknaks - men neme een knakworst, men omwikkelt de knakworst met deeg, men prikt het geheel op een stokje.

Afbeelding blog 'Help! Wat moet ik trakteren?'

Knakworsttraktatie - knabbelknaks

Angry Birds kaasjes - men neme een babybell kaasje, men plakt hier een gezichtje op met een stel wobbly eyes.

Afbeelding blog 'Help! Wat moet ik trakteren?'

Angry Bird Babybell traktatie

Goed te doen toch? Dan rest mij niets anders dan je veel traktatieplezier te wensen!

Liefs, Barbara
Oprichter Bio Bebo
www.biobebo.nl
facebook.com/biobebo.nl
instagram.com/biobebo.nl

Afbeelding blog 'Help! Wat moet ik trakteren?'

Bio Bebo oprichter Barbara den Hollander

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je