{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Mijn zoon liegt de hele tijd!

​Als mijn zoon van 7 jaar praat, komt er altijd een leugen uit. Ik ben echt radeloos. Weet echt even niet meer wat ik moet doen.

Afbeelding blog 'Help! Mijn zoon liegt de hele tijd!'

Het begon een aantal maanden geleden (gok ik november). Sven zat aan tafel samen met mij. Mijn vriend (en papa van Sven) was nog niet thuis en hij had vanmorgen tegen Sven gezegd dat hij niet met de iPad mocht spelen na het eten. Toen ik de tafel aan het afruimen was, pakte Sven de iPad. Ik vroeg aan Sven, wetende dat papa ‘nee’ had gezegd, of hij op de iPad mocht. Hij zei: “Ja, papa zei vanmorgen dat het mocht als ik mijn bord leeg had.”

Dit lijkt een onschuldig leugentje, maar hier bleef het niet bij. Als Sven van school thuiskomt, verzint hij de gekste dingen die ze hebben gedaan. Ook liegt hij altijd over dat hij geen huiswerk heeft. Sindsdien heb ik dus een afspraak met de juf: schrijf op een papiertje wat het huiswerk is en geef dit mee. Dit is 2 keer goed gegaan en nu raakt hij dit papiertje altijd ‘kwijt’.

Ook als er in het huis iets kapot is, geeft hij zijn zusje de schuld want hij ‘zal dat nooit doen.’

Ik zie en hoor gewoon geen verschil meer wanneer hij liegt of de waarheid spreekt. Zijn leugens zijn zo doordacht, dat ik het bijna eng vind worden! Qua straffen hebben wij al vaak genoeg dingen geprobeerd: geen tv, iPad, laptop. Niet meer buitenspelen. We hebben zelfs gedreigd zijn verjaardag niet te vieren (5 maart). Niks werkt. Wij zijn ten einde raad en willen graag advies! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je