Snap
  • Kind

Help, mijn kind wil niet poepen

Ik ben begonnen met bloggen om mijn verhaal te vertellen, maar nu heb ik een probleem en onderbreek ik mijn lopend verhaal even.

onze jongste zoon Liam (4,5 jaar) is al ruim 1 jaar zindelijk voor plassen, maar nog steeds niet voor poepen.

We lopen nu al bijna 1 jaar bij de kinderarts en n maand of 5 bij de bekkenbodem fysiotherapeut. Nog steeds geen resultaat.

Hij gaat dus ook elke dag met de luier aan naar school. 

Het rare is: als hij een luier aan heeft poept hij wel op het potje (zit dan gewoon met de luier aan op t potje) doen we de luier af, dan raakt hij in paniek. Plassen doet hij wel gewoon op de wc (zonder luier) en zittend. Hier totaal geen problemen mee..

We hebben ook al geprobeerd om hem gewoon geen luier om te doen, maar dan gaat hij het ophouden waardoor hij verstopt raakt.

Volgende week starten we ook nog bij Boei-Limburg.  Hier gaat een psycholoog naar hem kijken..

Bij elke arts/psycholoog waar ik met hem kom krijg ik steeds hetzelfde te horen; ja hij is pas 4,5 dus hij hoeft nog niet persee zindelijk te zijn.. Maar...... school verwacht wel dat de kinderen zindelijk zijn met 4 en verschonen dus ook geen luier, daarom moet ik elke keer wat regelen dat iemand hem tussen de middag ophaalt om hem te verschonen.

Ook mag hij nog niet op zwemles en dansles wat hij heel graag wilt.

Het ligt volgens mij niet aan zijn wil. We hebben inmiddels al zoveel geprobeerd oa een beloningssysteem, maar niks helpt...

Komt jullie dit bekend voor?

Wie weet raad???

Dank alvast. 

X Diana

8 jaar geleden

Het is op dit moment nog steeds hetzelfde. Inmiddels heeft zijn we begonnen met de behandeling bij de psycholoog. Haar tips zijn, ff alles laten rusten. Zij is nu met hem aan de slag. Hoe meer wij er mee bezig zijn, des te slechter hij er mee omgaat... Ik hoop dat we in de zomervakantie poepvrij zijn...

8 jaar geleden

Hoe gaat het nu met de situatie? Heb je iets aan de tips gehad?

8 jaar geleden

Ja lactulose is een laxeermiddel. Ik heb er heel veel baat bij gehad teminste me dochter heeft er heel veel baat bij gehad het is een soort van angst wat ze los moeten laten en dat is heel moeilijk uitleggen aan kinderen. Ik hoop dat het gaat lukken met bellen blazen en een poef onder ze voeten zetten als hij naar de wc gaat.

8 jaar geleden

Dank voor jou uitgebreide reactie. Is dat lactulose net zoiets als macrogol? (N soort laxeermiddel? Goeie tip van dat bellen blazen. ..