{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help mijn kind 'luistert' niet

​Help ik zit een beetje met me handen in het haar! ik weet niet helemaal goed wat ik moet. Mijn zoon 'luistert' niet!!

Afbeelding blog 'Help mijn kind 'luistert' niet' Achtergrond blur afbeelding

( deze blog schrijf ik maar ik heb dyslexie waardoor het wat lastig lezen kan zijn)

De psz spreekt mij geregeld aan over het gedrag van Ty. Ik krijg geregeld te horen dat Ty zijn oortjes niet gebruikt en als je hem op zijn gedrag aanspreekt dan kijkt hij je niet aan maar kijkt naar het niets en om zich heen. niet alleen de psz spreekt mij daar over aan maar ook mijn schoonmoeder en mijn klasgenoten. ik weet niet wat ik er mee aan moet.

Ty is een hele lieve jongen die vol in de peuterpuberteit zit. hij wordt over een paar dagen 3 jaar oud. vandaar dat 'luistert' tussen haakjes staat. Hij gaat sinds 3 november naar de psz in het begin was het 2 dagdelen toen hij 2.5 jaar oud was werd dit 4 dagdelen per week. 

doordat ik zelf naar school ga en ook over een paar dagen afgestudeerd ben, kan ik niet altijd bij Ty zijn. mijn moeder is een grote steun daarin zij past op wanneer ik op school ben, en als mijn moeder niet oppassen kan gaat hij naar mijn schoonmoeder toe. maar als Ty bij mij is als ik vrij heb van school dan kan hij een lieve jongen zijn die graag helpt met alles, en hij speelt ook graag samen maar ook graag alleen. 

Ty bijt ook goed van zich af als hem iets niet bevalt laat hij dat heel duidelijk weten. hiermee bedoel ik dat hij dan slaat en schopt. als hij iets niet mag dan begint hij te gillen en te slaan. natuurlijk word dat gedrag niet getolereerd. dan zet ik hem 1 a 2 min in de hoek. maar zodra die minuten voorbij zijn ga ik na hem toe en ga op zijn ooghoogte voor hem zitten en probeer hem dan aan te spreken, maar op deze momenten dan kijkt hij gewoon dwars door je heen. dan loop ik even weg  en dan probeer ik het opnieuw en soms kijkt hij je aan en soms door je heen.  en als ik in het openbaar ben dan rent Ty voor mij weg. Ty zoekt ook elke dag de grenzen weer op van kijken hoe ver kan hij dan gaan. als je iets zegt dat hij het niet mag doet hij het juist extra.

maar ook is Ty een heel leergierig mannetje. hij praat al met 3 á 4 woord zinnen. hij telt van 1 tot 10. alles wat nieuw is is extra leuk vooral als hij er van leren.

ik voel me vaak ook schuldig dat ik niet altijd bij Ty kan zijn en voor mijn gevoel geen goeie moeder voor hem kan zijn. en ik weet dat dit verhaal bij de peuterpuberteit hoort maar toch zit het me niet lekker. ik ben gewoon erg bang dat het nog verder uit de hand loopt waardoor Ty dadelijk nog moeilijker te begeleiden is. ik doe echt mijn best om hem zo goed mogelijk door het leven te leiden en hem te laten ontdekken wat er te ontdekken valt. 

maar toch weet ik niet goed wat ik moet doen om het gedrag een beetje te veranderen waardoor hij toch weet welke grenzen er zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je