{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! mijn kind heeft last van zonneallergie; wat nu?

Zonneallergie is sowieso al erg vervelend en voor kinderen al helemaal. Hoe ontstaat het eigenlijk en wat kan je er tegen doen?

Afbeelding blog 'Help! mijn kind heeft last van zonneallergie; wat nu?'

Zit jouw kindje na een zonnige dag plotseling onder de rode bultje en heeft hij overal jeuk? Dan kan het zijn dat hij last heeft van een hele vervelende kwaal, namelijk zonneallergie. Wat is zonneallergie eigenlijk en wat kan je er tegen doen?

Wat is zonneallergie?

Zonneallergie is een afwijkende reactie van de huid door de blootstelling aan zonlicht. Het immuunsysteem reageert niet goed op het ultraviolet licht waardoor een reactie van de huid kan ontstaan. Deze vorm van allergie komt bij ongeveer 10 tot 15 procent van de volwassenen in Europa voor, maar ook kinderen kunnen er helaas last van hebben. Met name kinderen met eczeem lopen meer risico op zonneallergie.

Wat zijn de symptomen van zonneallergie bij kinderen?

Zonneallergie bij kinderen zorgt voor vervelende klachten zoals jeuk, rode vlekjes, blaasjes en grote zwellingen van de huid. Ook kan een pijnlijke, extreem droge huid ontstaan.

Hoe ga je om met de zonneallergie van je kind?

Wanneer je het vermoeden hebt dat je kind een zonneallergie heeft, is het belangrijk om altijd even naar de huisarts te gaan. Deze kan beoordelen of het echt zonneallergie is of misschien een huidreactie met een andere oorzaak. Wanneer het inderdaad om een zonneallergie gaat, kan de huisarts medicijnen voorschrijven tegen zonneallergie. Ook kan hij advies geven over middeltjes om de jeuk te verminderen.

Let op met sommige medicijnen. Zo kunnen bepaalde antibiotica ook zonneallergie veroorzaken.

Logisch, maar niet altijd eenvoudig: probeer je kindje zoveel mogelijk uit de zon te houden. Met name tussen 11.00 uur en 15.00 u als de zon op zijn sterkst is.

Smeer je kind in met een zonnebrandcrème met factor 50.

Laat je kind in het voorjaar geleidelijk aan de zon wennen.

Bedek de huid van je kind extra goed met luchtige, katoenen kleding en zorg voor een zonnehoedje of petje.

Heeft jouw kindje zonneallergie en heb jij tips voor andere moeders? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je