{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help mijn kind dreigt te stikken!

Afbeelding blog 'Help mijn kind dreigt te stikken!'

Lieve ouders,

Ik zit met een groot probleem waar ik graag jullie mening over wil hebben, en evt ook graag advies van ouders die ook zo iets met hun kind mee maken en wat jullie dan doen..

Het probleem is het volgende, ik heb een dochtertje van 4 jaar met een algehele ontwikkelingsachterstand (zowel geestelijk als lichamelijk), maar ondanks dit alles is het een lieve en vrolijke meid die het heel goed doet bij het ODC. Maar ik heb nu al een paar keer mee gemaakt dat als ze ziek is en moet overgeven steeds op haar rug draait en helemaal verstijfd en zo stijf als een plank wordt. Er is dan met geen mogelijkheid enige beweging in haar te krijgen en met heel veel kracht en moeite lukt het mij of mijn man dan om haar op te tillen en haar dan op onze benen te trekken en haar dan op haar buik te draaien. Daardoor schrikt ze nog erger, waardoor ze nog meer verstijfd of juist het tegenovergestelde en dat is dat ze om haar heen begint te maaien met haar armen en benen.

Ook kan ze zelf niet spugen, dus ze slikt het in, ook slijm als ze gewoon verkouden is, en pas als ze op onze benen ligt op haar buik, kan het braaksel letterlijk uit haar mondjes stromen omdat ze dan niet anders kan dan haar mondje te openen.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn en wat ik kan doen hiertegen? Ik ben ondertussen zo bang dat ze er ooit in een onbewaakt moment toch in stikt, want ook al hou ik haar dag en nacht in de gaten, ik kan er helaas geen 24 uur per dag bij zijn, en ze is natuurlijk ook niet dagelijks ziek, dus komt het meestal ook nog eens onverwachts.

Ik ga dit ook bespreken bij haar kinderarts, maar ik zou toch ook graag advies horen uit het dagelijks leven, omdat jullie er op een andere manier naar kijken dan een arts uit het ziekenhuis!

Alvast bedankt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je