{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help mijn dochter wil niet op het potje!

Afbeelding blog 'Help mijn dochter wil niet op het potje!' Achtergrond blur afbeelding
Ik heb een dochter van bijna 2 1/2 jaar, maar zij vertikt het om op het potje of op de wc te gaan zitten. Ze zegt dan "Bojana niet op het potje". Terwijl ze heel goed weet waarvoor het potje is. Ze gaat dan op de eetstoel zitten om te plassen, ik hou haar dan in de gaten, maar ze wacht gewoon met plassen tot mama even niet oplet. Ik weet bijvoorbeeld dat ze altijd moet plassen voordat ik haar in bad doe en dan vraag ik of ze op de wc wil, maar dat wilt ze niet. Ik wacht dan een tijdje voordat ik haar in bad doe zodat als ze wel gaat plassen ik haar gelijk op de wc kan zetten, maar ze houd het gewoon op tot ze in bad zit. Ze vind het ook totaal niet erg om in een hele volle luier te lopen. Ze zegt dan "Bojana hoeft geen schone luier". Ik heb zelfs een boek gekocht van Dora op de grote wc, omdat ze zo gek is op Dora, maar dat heeft haar ook niet enthousiast gemaakt. Heb ook een pop voor haar gekocht die op het potje kan plassen, maar dat vind ze totaal niet interessant. Nou denk ik misschien moet ik nog even wachten tot ze zelf aangeeft dat ze op het potje wil, maar ben het ook wel zat elke keer die luiers verschonen. Heeft iemand nog tips? Ik dacht misschien moet ik haar luier gewoon uit doen en alleen een onderbroekje bij haar aantrekken en als ze dan niet op het potje gaat plassen word haar onderbroekje koud en nat misschien wil ze dan wel de volgende keer op het potje? Iemand ervaring met deze methode? Denk trouwens dat ik met deze methode beter kan wachten tot het iets warmer is :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je