{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help mijn dochter wil niet naar de opvang!

Afbeelding blog 'Help mijn dochter wil niet naar de opvang!'

Zoë mijn dochter wil al maanden niet meer naar de opvang.. Ze begint te huilen, krijsen en gillen.. Al vanaf Zoë 10/11 weken was gaat zij naar de kinderopvang. Ik moest namelijk sneller dan verwacht weer naar school en omdat ik jong moeder ben geworden, waren de opa's en oma's ook jong en moesten gewoon fulltime werken. Vanaf het moment dat Zoë over moest van de babygroep naar de dreumes groep ging het dan ook mis. Ze kon maar lastig wennen en ging steeds vaker huilen wanneer ik haar wegbracht. 

In de tijd dat Zoë op de dreumes groep zat moest ik voor mijn opleiding een half jaar lang fulltime stage lopen. Omdat mijn vriend ondernemer is en zelf veel moet werken moest Zoë  dus meer naar de opvang. Ze ging drie hele dag van 8 tot 6 naar de opvang. Had een dag 'papadag' en de rest van de tijd was ik bij haar. Gelukkig waren ze erg flexibel op mijn stage en kon ik af en toe een dagje thuis werken. Mijn stage periode is er nou niet eentje waar ik met een glimlach naar terug kijk.. ik stond om 06.00 op zodat ik om 08.00 op kantoor kon zijn. om 16.00 ging ik weg zodat ik Zoë om 18.00 weer kon ophalen. Ik verdiende nog geen 400 euro per maand terwijl de opvang ons bijna 800 kosten! Het was geen gezellige tijd en op het einde werd het ons als gezin dan ook teveel.. De laatste maand heeft mij vriend Zoë iedere dag huilend op de opvang afgezet. 

Toen ik klaar was met mijn stage (dit was in augustus) besloot ik Zoë voor een paar weken van de opvang te halen. Ik had mijn meisje ENORM gemist! Daarom hebben we lekker genoten op strand, thuis en als gezin. Na deze weken besloot ik Zoë nog maar twee keer een halve dag naar de opvang te brengen zodat ik kon werken. Toen ze eenmaal naar de peutergroep moest ging het eigenlijk helemaal van kwaad tot erger.. Zodra we het woord school zeiden of alleen al langs de opvang fietste begon ze te gillen en te huilen. De juffies zeiden dat dit wel vaker gebeurd op Zoë haar leeftijd en omdat ze maar ''weinig'' kwam ze misschien geen goede routine had. Maar eerlijk ik been 1. geen dief van mijn eigen portemonnee dus ga haar niet meer brengen als nodig en 2. als ik gewoon thuis ben waarom zou ik haar dan brengen? 

Als ouder breekt het je hart om je kindje zo te zien gillen, schreeuwen en huilen. Zoë's vader heeft meerdere malen gevraag: maar Zoë waarom wil je dan niet naar schooltje toe? Ze is denk ik echt nog te jong om dit aan ons te vertellen meer dan een: ''school is stom, ik wil bij mama blijven, mag ik dan naar opa en oma toe'' komt er niet uit.. Even dacht ik het zal wel een 'fase' zijn en dit komt goed. Maar NEE al maanden dealen we thuis met dit probleem. We hebben daarom besloten om Zoë van de kinderopvang te halen en in te schrijven bij de peuterspeelzaal. Vanaf september gaat ons meisje dus naar 'de grote school' zoals wij dit noemen. Met het kijken op locatie ging het eigenlijk heel erg goed, hopelijk blijft dit natuurlijk zo! Herken je mij verhaal of heb je tips voor mij, zodat wij de peuterspeelzaal tijd tot een succes kunnen maken, let me know!! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je