Snap
  • Kind
  • post

Help mijn dochter wil naar school

Tja en nu mijn meisje is 3 jaar en 2 maanden en elke morgen als de oudste naar school gaat is het huilen want ze wil ook zo graag elke dag naar school. Elke morgen word ze wakker en als 1e vraag mag ik vandaag naar sjool ???Terwijl zoonlief zoiets heeft van pffff ik wil wel ruilen. Al een paar keer uitgelegd dat ze lekker bij mama mag knutselen en spelletjes doen maar nee mama is stjom en juf is lief hmmm. Ze gaat wel lekker naar de peuterspeelzaal en vind het daar ook helemaal geweldig. Nog een nadeel is ze is flink lang dus er word regelmatig aan HAAR gevraagd o jij bent al groot je mag zeker al naar school aaarggghhhh dan heb ik dus de poppen weer aan t dansen en mag ik weeeer gaan uitleggen aan mijn dan niet zo lieve stille meisje dat het nog een poosje duurt voor ze heen mag. Nu spelen we thuis maar vaak schooltje en vind ze het gelukkig ook erg leuk om Juf te zijn over mama en de poppen en de knuffels en daar ook flink de baas over kan spelen. Verder ga ik ook maar eens informeren bij de peuterspeelzaal om te kijken of ze misschien een ochtendje extra mag. Wat zal het straks wennen voor haar zijn als ze echt 5 dagen naar school moet  ;)

10 jaar geleden

Hier een gelijkaardig verhaal. Onze dochter is groot voor haar leeftijd en was al zeer zelfstandig toen ze nog maar net twee was. Het kinderdagverblijf waar zij naartoe ging ligt op hetzelfde domein als de kleuterschool. De laatste maanden wilde ze niets liever dan met de grotere kindjes gaan spelen en was het echt aftellen tot ze 2.5 jaar was en eindelijk naar de grote school mocht. Wel erg leuke samenwerking tussen het kinderdagverblijf en de kleuterschool want dochterlief mocht af en toe al eens een uurtje naar de grote klas.

10 jaar geleden

Herkenbaar! Ons meisje begon zich echt te vervelen op het KDV. 'Gelukkig' zit ze nu sinds april op school en dat gaat hartstikke goed.

10 jaar geleden

Wij hebben een soort gelijk probleem met onze oudste.....die is nu 3jr en 7mnd en die wil niks liever als naar de grote school. Ze is ook heel wijs voor haar leeftijd, praat heel erg goed en is super leergierig.....maar het mag nog niet. En dat leggen we haar ook elke dag uit. Ze gaat nu 3ochtenden naar psz en dat gaat heel goed maar ze wil naar school.... Ze zit sinds december op ballet en dit vind ze ook super leuk. Dit is normaal ook va 4jr maar ze doet het zo goed dat ze mocht blijven en ze doet zelfs mee aan de uitvoering :D Zit ze al op peuterspeelzaal of iets van een sport? Misschien is dat wat voor haar?