{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Mijn dochter is niet te handhaven!

Afbeelding blog 'Help! Mijn dochter is niet te handhaven!' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochter is de laatste tijd ontzettend dwars, probeert altijd haar wil door te drukken en gaat zelfs slaan! Nu heeft ze de laatste tijd wel het een en ander voor haar kiezen gehad. Ze is afgelopen maart 4 jaar geworden en gaat sindsdien naar school. Ze zit daar in de instroomgroep, waar wekelijks nieuwe kinderen bij komen. Er is inmiddels een kliekje meisjes binnen de instroomgroep gevormd en daar wil ze eigenlijk wel deel vanuit maken, maar ze laten haar niet toe. Ze heeft namelijk ook als nadeel dat ze de grootste meid uit de klas is, ze valt dus wel op en leuk vindt ze het niet. Nu heeft ze ook net te horen gekregen dat haar favoriete juf (ze heeft er 2) de instroomgroep gaat verlaten en dat de andere juf de hele week voor haar klas gaat staan.

Daarnaast zit ze sinds heel kort op zwemles, wat ze overigens wel heel erg leuk vindt, maar ook wel heel erg spannend. Haar beste vriendin is ook nog eens verhuisd toen ze net 2 weken op school zat en ze heeft tot nu toe nog niet echt nieuwe vriendjes/vriendinnetjes weten te maken in haar klas.

Ik dacht eerst aan een groeispurt, waar m’n oudste ook weleens last van heeft. Dan is hij een paar dagen wat nukkig en boos om vanalles, maar daarna klaart bij hem de lucht en gaat het weer prima. Bij mijn dochter duurt het nu al weken achter elkaar!

Ik heb alles al geprobeerd: apart zetten en zeggen waarom ze daar moet zitten (al een keer of 5000), proberen te negeren, rustig met haar gaan praten en vragen of er iets aan de hand is, uitleggen dat haar gedrag niet gewensd is en hoe ze zich wel zou moeten gedragen, hielp allemaal niets, ze heeft overal lak aan. Ook ben ik al weleens flink uit m’n slof geschoten en heb haar toen maar naar haar kamer gestuurd, voordat het nog erger werd.

Kan dit nu komen door alles wat ze heeft meegemaakt/meemaakt? Hoe kan ik op een normale manier bij haar doordringen, voordat ook mijn 2 andere kinderen hier de dupe van gaan worden? Op deze manier heb ik namelijk weinig puf en zin meer om leuke dingen met ze te gaan doen. Alle tips zijn welkom….

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je