Snap
  • Kind

Help! M'n kind vindt het niet meer leuk op school!

Super blij!! Met een brede lach en een sprong in de lucht: "Ik mag naar groep 3 mama" zei hij! Nu bijna 4mnd later zien we er niks van terug

Machteloos voelde ik me toen m'n zoontje voor het eerst thuis kwam met:"mama, ik wil niet meer naar school niemand speelt met mij".. 

Ik liet hem natuurlijk niks merken van de pijn die ik had.. Want tjaa wie wilt er nou niet met mijn lieverd spelen? Hij zoekt geen ruzie, laat de jongste altijd eerst beginnen, helpt een ander als het niet lukt! 

Als moeder wil je natuurlijk je kind niet verdrietig zien en wil je dat hij/zij met plezier naar school gaat! Mijn peptalk met m'n zoontje ging goed! Ik heb hem kunnen overtuigen dat er niks mis is met hem! En dat hij een superleuke jongen is om mee te spelen maar dat de grotere kindjes in z'n klas dat niet weten.. Ze zitten nog maar 3 en een halve maand met elkaar in de klas.. En dat het helemaal goed komt! 

9 jaar geleden

al naar de leerkracht geweest? Ik had ook een kindje in mijn klas (ben juf van een kleuterklas) die ook niet meer naar school wilde ook omdat niemand met haar wilde spelen. Door leuke foefjes (die zij natuurlijk niet door hadden) heb ik haar kunnen koppelen aan een aantal andere leerlingen. Wie weet helpt het! Heel veel succes. Je hart breekt natuurlijk als moeder.

9 jaar geleden

Hoi Janneke, Bedankt voor reactie! Vind jij ook dat pesten toch niet goed word aangepakt op school? De leraren hebben het meestal niet door.. Inderdaad de juiste keuze gemaakt! Alles om je kindje met plezier naar school te laten gaan.. Fijn dat ze nu ook veel vriendinnetjes heeft! Wij kijken het nog even aan, dat was ook 1 van onze opties..

9 jaar geleden

Ah! Herkenning, mijn dochtertje vertelde op een gegeven moment hetzelfde. Ze werd gepest door een meisje uit haar klas en we hebben uiteindelijk besloten haar naar een andere school te doen. Nu heeft ze het super leuk, en veel vriendinnetjes, dus heel blij met de beslissing!