{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help je kind door zijn 'peuterfase' heen

Afbeelding blog 'Help je kind door zijn 'peuterfase' heen'

Wanneer je kindje in de peuterfase terecht komt zijn er een aantal dingen die gaan veranderen. Zowel qua omgang verandert er een hoop, maar ook qua voeding. Je kindje wordt steeds onafhankelijker en wilt een hoop zelf gaan doen. Geef ze hiervoor ook de ruimte!

Zelf doen!

In deze fase kunnen een hoop peuters behoorlijk eigenwijs zijn. Dit komt doordat ze zelf steeds meer kúnnen doen maar dit zelf ook graag willen. Het geeft hun veel zelfvertrouwen wanneer ze iets zelf kunnen, en enige vorm van hulp wordt dan ook niet erg gewaardeerd. Geef ze hier ook ruimte voor. Een keertje lekker knoeien met het avondeten is zo erg nog niet. Het doet je kindje namelijk erg goed om zelf (een beetje) de controle te kunnen hebben. Echter wanneer iets niet wilt lukken kunnen er ook driftbuien naar boven komen. Het is namelijk frustrerend om zoveel dingen te willen doen, maar het niet te kunnen. Zorg er daarom voor dat je je peuter goed door deze tijd heen helpt, hem aanmoedigt maar hem ook troost.

Voeding

Voeding is ook vaak een lastig dingetje bij kleine kinderen. Door de manier waarop je je peuter eten geeft kan je al een hoop worstelingen verhelpen. Geef ze bijvoorbeeld verschillende keuzes. Kook verschillende soorten groentes en zet twee bordjes neer met de groentes. Of je kindje nu broccoli of sperziebonen kiest maakt niet uit voor jou als ouders zijnde. Toch is het voor je kindje belangrijk dat ze hier zelf de keuze in hebben. Nu hoef je niet gelijk twee maaltijden te maken elke avond. Je kan er ook voor kiezen aardappels gesneden of heel te geven. Zo kan je peuter zelf beslissen welke van de twee hij liever heeft. Het zal misschien niet altijd het gewenste resultaat leveren maar probeer je meer te focussen op het belonen van je peuter, dan het straffen.

Enjoy!

Het is misschien voor sommige een lastige leeftijd, maar probeer er zoveel mogelijk van te genieten! Je peuter begint helemaal zijn eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Ook nemen ze veel van je over dus pas op met de dingen die je zegt. Ook zie je ouders vaak lachen terwijl ze boos moeten zijn. Dit zal jou ook steeds vaker gebeuren omdat peuters vaak erg slim en ondeugend kunnen zijn. Wanneer ze erg boos of verdrietig zijn is het een kwestie van troosten. Deze buien duren vaak niet lang en zijn zo weer voorbij. Probeer nog een vast dagritme te houden want ook daar zal je kindje veel aan hebben!

Klik hier voor meer informatie over Nutricia!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je