{{ message.message }}
{{ button.text }}

HELP, hoe kom je de corona periode door met een zorgintensief kindje

Lockdown nummer 2! En nu...?

Afbeelding blog 'HELP, hoe kom je de corona periode door met een zorgintensief kindje'

Als je vaker mijn blogs leest, dan ken je ongetwijfeld mijn situatie. Ben je hier voor het eerst, dan wil ik je vragen om mijn eerste blogs te lezen. Hierin lees je mijn hele situatie!

Daar gaan we weer… lockdown nummer 2! 2020 is een jaar om snel te vergeten als het gaat om corona. We zitten in een situatie die we eigenlijk helemaal niet kennen. Bijna gevangen in je eigen omgeving. Wat zeg ik in je eigen huis!

In de eerste lockdown hebben wij een zware periode gekend met Daan. Daan is een jongen die heel erg leeft op zijn structuur. Daar hebben we de afgelopen jaren hard aan gewerkt, om dat erin geslepen te krijgen.

 Nu dan lockdown 2… Alles weer dicht. Daan thuis, eigen bedrijf… hoe gaan we dat doen, in de eerste lockdown had ik mijn eigen bedrijfje nog niet…

Het begint allemaal bij Daan die zit nu enkele dagen thuis, en dan is nu direct al zwaar. Daan begrijpt niet wat er gebeurt, Daan begrijpt niet dat hij niet naar school kan. Dan zit er niets anders op dan hem thuis vermaken!

Afbeelding blog 'HELP, hoe kom je de corona periode door met een zorgintensief kindje'

Een vrolijke Daan!

Toch vraag ik mij af wat er in zijn bolletje omgaat. Of hij iets oppakt wat er gaande is. Waarschijnlijk niet.

Gelukkig voor Daan mag hij wel 2x per week naar de noodopvang. Zodat er nog een klein beetje structuur overeind blijft. Verder proberen we thuis zoveel mogelijk zijn structuur overeind te houden, maar toch is het anders voor Daan. Hoe doe jij dat thuis (mocht je een zorgintensief kindje hebben?)

Zelf probeer ik nu in de avond aan mijn bedrijf te werken, en bestellingen gereed te maken. Daar ligt voor mij de ruimte nu. Want ook dat gaat gewoon door! En december is toch de maand van de cadeaus…

En dan nog het vaccin… Laat je je kind inenten zonder dat je echt weet wat het is en wat het doet. En mogelijke gevaren… Wij zelf zijn er nog niet over uit. Daan valt in de risicogroep, dus verwachten dat hij ook vrij vooraan in de rij staat. Daar moeten we de komende weken nog even goed over nadenken.

Om Daan te vermaken haal ik de meeste gekke capriolen uit!

Zoals de foto bovenaan, Daan kent het al goed... Ik ga op de leuning zitten van de rolstoel met mijn gezicht naar hem toe. En rij de huiskamer rond met hem... Dan ligt hij in een deuk! Sommige momenten loop en spring ik al dansend door de huiskamer al is het alleen maar om bij Daan een lach op zijn gezicht te zien! En zo zijn er nog meer van die dingen, het gaat er alleen maar om dat Daan tevreden is... En niet overslaat in boosheid, en extreem bonk gedrag met zijn hoofd. Wandelen bijvoorbeeld, geniet Daan enorm van, hij is het liefst alleen maar buiten...Maar als je dan naar binnen gaat, dan verdraagt Daan de overgang niet. Al heb je 10 minuten buiten gelopen of een uur...

Ik ben heel benieuwd hoe de komende weken gaan verlopen!

Dankjewel voor het lezen, antwoord gerust op de vragen die ik hierboven in het blog gesteld heb, ben zeer benieuwd hoe jij dit doet in zo'n situatie!

Alvast fijne dagen, en tot snel bij een nieuwe blog!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je