{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help, hoe bescherm ik mijn kind!!( en mezelf!)

....hebben andere mama's dat nou ook, dat verdriet dat je voelt als iemand niet aardig of gemeen tegen je kind is. ....?

Afbeelding blog 'Help, hoe bescherm ik mijn kind!!( en mezelf!)' Achtergrond blur afbeelding

"Blijf daarvan af, dat is van mij en absoluut niet van jou!" Mijn zoontje van 5 jaar zit bij de orthoptist in het ziekenhuis. Hij heeft net te horen gekregen dat hij zijn oogje nog een jaar lang moet afplakken, een bril moet dragen en dat het nu of nooit is, anders heeft hij kans dat zijn ogen later heel slecht worden.( even voor de duidelijkheid: hij heeft geen ernstige afwijking, leest met 1 oogje de laatste regel en de andere is slechts een stukje zwakker) Vervolgens vertelt Christiaan rustig dat hij het jammer vindt dat de dokter dat andere apparaat niet gebruikt, waarop zij aangeeft dit nooit gedaan te hebben. Chris is nogal zeker van zijn zaak en zegt dat ze zich vergist. Daarna zag ik een woedende dokter die mijn mannetje haarfijn uitlegde dat zij hier de baas was, hij niks te vertellen had en zij het echt wel wist. Ik zat verbijsterd in mijn stoel en het zweet brak me uit. Moest ik nu ingrijpen als een assertieve moeder? Of juist niet? ik wist het niet en durfde het eerlijk gezegd ook niet. ik liet mijn kind het zelf oplossen en keek vol bewondering hoe hij zijn schouders ophaalde en  mompelde dat zij het als dokter toch wel erg druk had en daarna veelbetekenend naar mij keek. Ik had inmiddels klamme handen van de stress en vond het nogal verbijsterend dat hij zo rustig bleef. Ik was blij toen we weer buiten stonden, maar thuis vroeg ik me wel af of ik het nou goed gedaan had als moeder: had ik nou niet iets moeten zeggen? ik ben niet zo assertief en ga conflicten liever uit de weg. Ik probeer mijn kinderen anders op te voeden: sterker, zelfverzekerder en met een eigen mening. Natuurlijk wel met tact en ruimte voor de ideeën van een ander.
Ik heb nog even nagevraagd bij mijn man of het verhaal van Chris klopte en ja hoor, die keer was hij mee gegaan en wist dat het door een andere arts gebeurd was.....
Het is natuurlijk helemaal niet zo'n drama, maar ik realiseer me op deze vrijdagavond wel dat ik al vaker zulke situaties meegemaakt heb. Situaties waarin anderen niet zo aardig tegen mijn kindjes zijn of ze kwetsten , en dan weet ik gewoon niet zo goed te reageren. Ik ben erg benieuwd hoe andere moeder dit oplossen en tips zijn meer dan welkom! Ik hoef natuurlijk ook geen briesende moeder te worden waar alle kindjes en andere mama's bang voor zijn, maar een beetje opkomen voor je kind kan geen kwaad, toch??Ik vind het ook altijd zo moeilijk met andere kindjes. Vooral wanneer die bijvoorbeeld niet zo goed samen kunnen spelen, of ronduit handtastelijk worden in de zin van slaan. Vaak sus ik het en zeg mijn kids dat het wel meevalt, maar toch zijn het lastige situaties he!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je