Snap
  • Kind
  • Voeding

Help! Hij wil weer niet eten!

Wel eten/ niet eten. Ik denk dat elke ouder dit wel meemaakt. Maar waar doe je nu als ouder goed aan?

Mijn zoontje van bijna 2 jaar, is op zijn zachts gezegd een beetje eigenwijs aan het worden!

Nu is dat natuurlijk niet vreemd voor zijn leeftijd. Maar ik vind het bij sommige onderwerpen wel lastig. Bijvoorbeeld het eten. Het is nooit een enorme goede eter geweest, maar ik weet nu aardig wat hij wel en niet lust. Maar hij is nu op het punt dat ook al lust hij soms dingen wel, hij het gewoon niet wil eten. En helaas is hij daar redelijk standvastig in.

Wij eten altijd aan tafel zonder afleiding van televisie e.d. Hij moet aan tafel blijven zitten en ziet ook dat wij hetzelfde eten als hijzelf. Dat zou toch een soort stimulans moeten zijn. Maar nee hoor, hij schuift het bord weg en kijkt lekker de andere kant op. Nadat wij klaar zijn heeft hij nog geen hap gegeten, en dan komt het dilemma.

Mag hij van tafel zonder te eten, of gaan we iets anders te eten geven (soep of brood gaat er altijd in). Of mag hij wel of niet een toetje (is wel ontzettend favoriet bij hem). Ik vind het een lastig iets, want helemaal zonder eten vind ik eigenlijk ook wel zielig, maar aan de andere kant, als hij echt honger zou hebben had hij wel gegeten toch?

Dus nu mijn vraag aan andere mama's, wat zouden of doen jullie in zo'n situatie? Ik zijn er nog tips die ik kan gebruiken?

8 jaar geleden

Nee daar zou ik ook geen drama van maken, als het bij ons ook af en toe een dag was. Bij ons is het meer af en toe een dag wel eten haha

8 jaar geleden

ja dat proeven, proberen wij ook. Maar we krijgen het niet altijd voor elkaar! Bedankt :-)

8 jaar geleden

Hier ook zo'n mannetje. Hij is nu 5 en inmiddels eet hij steeds meer en proeft hij de dingen ook. Maar er zijn nog steeds dagen dat hij hele drama's maakt met eten. Het liefst wil hij friet, pizza en pannekoeken. Wij hebben nooit iets anders aangeboden. Eten wat de pot schaft en anders eet je maar niks. Een toetje kreeg en krijgt hij wel altijd. Ze verhongeren zichzelf echt niet. Bij onze zoon was het zelfs zo dat hoe meer we ermee bezig waren hoe minder hij at We hebben nu de afspraak met hem gemaakt dat hij wel alles moet proeven en als hij het niwt lekker vindt dan is dat prima. Maar hij krijgt niks anders. Succes ermee

8 jaar geleden

Ja wij geven ook wel vaak het toetje, maar soms zijn we het ook wel eens zat en geven we niks. Ik heb eigenlijk geen zin in een machtstrijd, maar dat is soms moeilijk om te voorkomen.