{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Hij wil weer niet eten!

Wel eten/ niet eten. Ik denk dat elke ouder dit wel meemaakt. Maar waar doe je nu als ouder goed aan?

Afbeelding blog 'Help! Hij wil weer niet eten!'

Mijn zoontje van bijna 2 jaar, is op zijn zachts gezegd een beetje eigenwijs aan het worden!

Nu is dat natuurlijk niet vreemd voor zijn leeftijd. Maar ik vind het bij sommige onderwerpen wel lastig. Bijvoorbeeld het eten. Het is nooit een enorme goede eter geweest, maar ik weet nu aardig wat hij wel en niet lust. Maar hij is nu op het punt dat ook al lust hij soms dingen wel, hij het gewoon niet wil eten. En helaas is hij daar redelijk standvastig in.

Wij eten altijd aan tafel zonder afleiding van televisie e.d. Hij moet aan tafel blijven zitten en ziet ook dat wij hetzelfde eten als hijzelf. Dat zou toch een soort stimulans moeten zijn. Maar nee hoor, hij schuift het bord weg en kijkt lekker de andere kant op. Nadat wij klaar zijn heeft hij nog geen hap gegeten, en dan komt het dilemma.

Mag hij van tafel zonder te eten, of gaan we iets anders te eten geven (soep of brood gaat er altijd in). Of mag hij wel of niet een toetje (is wel ontzettend favoriet bij hem). Ik vind het een lastig iets, want helemaal zonder eten vind ik eigenlijk ook wel zielig, maar aan de andere kant, als hij echt honger zou hebben had hij wel gegeten toch?

Dus nu mijn vraag aan andere mama's, wat zouden of doen jullie in zo'n situatie? Ik zijn er nog tips die ik kan gebruiken?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je