{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help, dit is toch geen normaal gedrag?

Wij zitten een beetje met de handen in het haar, we weten het niet meer zo goed. Hoe pakken we het aan? Het wordt er nu niet echt leuker op.

Afbeelding blog 'Help, dit is toch geen normaal gedrag?' Achtergrond blur afbeelding

Onze zoon van bijna 5 gaat op bepaalde momenten steeds naar de wc om te poepen. Hij wil dan geholpen worden als hij klaar is. Hij doet dit tijdens het eten en met het naar bed gaan. Bij het naar bed gaan kan hij zomaar 10x naar de wc gaan tijdens het ritueel van naar bed gaan zeg maar. Dit gedrag begint nu echt vervelend te worden en maakt ook dat het naar bed brengen niet leuk meer is. Z'n broertje begint het nu ook na te doen. Wij denken dat hij het echt bewust doet. Hij doet ook wel elke keer iets. Wij hebben nu met hem afgesproken dat hij 2x naar het toilet mag, daarna negeren we hem. Sinds z'n zusje geboren is nu 7 weken geleden is dit gedrag steeds erger geworden. Het gekke is dat hij nu juist de momenten kiest dat hij echt de aandacht krijgt, tijdens het eten dus en met het avondritueel. Daarnaast is het ook niet zo dat hij de rest van de dag geen aandacht krijgt. Op school merken ze ook een verandering in gedrag. Bij afscheid nemen op school maar ook thuis reageert hij ook heel panisch. Gaat dan echt staan huilen/ stampvoeten enz. Dit doet hij bij iedereen die weg gaat, dus papa die gaat werken, opa die even langs komt enz. Maar ook op dingen, ze zijn aan de overkant aan het bouwen en vandaag werd de kraan opgehaald, ook weer drama want die gaat hij zo missen zegt hij dan. Opa kwam even het traphekje ophalen omdat zij dat tijdelijk even nodig hebben, drama want hij gaat het hekje zo missen. We weten echt niet meer zo goed wat we er mee aan moeten.

Hebben al geprobeerd met hem te praten maar dan komt er niks uit en begint hij gelijk ergens anders over. Ook kijkt hij je echt niet aan. Hebben jullie nog tips of ideeën, of is er iemand die dit herkent?? 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je