{{ message.message }}
{{ button.text }}

Helm op de fiets of niet?

Overdreven?

Afbeelding blog 'Helm op de fiets of niet?'

Gelukkig gebeurt het steeds vaker: kinderen met een helm op de fiets. Het kan namelijk erg snel fout gaan. Flora Beemer heeft dit zelf ervaren. Samen met haar zoontje van één jaar is ze van de fiets gevallen door 'een toerist die niet kon fietsen'. Zij en haar zoontje belandde in het ziekenhuis. Dit laat zij via twitter weten:

Haar zoontje is enorm geschrokken en heeft een flinke buil overgehouden aan de smak, ondanks de helm! Stel je voor wat er zonder helm had kunnen gebeuren...

Bij Veilig Verkeer Nederland zien ze ook verandering: "Het is voor kleine kinderen echt aan te bevelen. Het is vooral goed om je kind in het fietszitje al een helm te geven. Zo kunnen ze er alvast aan wennen als ze straks zelf gaan fietsen."

Verder heeft het instituut Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) berekend dat een verplichte fietshelm voor jonge kinderen in Nederland kan leiden tot een jaarlijkse besparing van 5 doden en 140 ernstig gewonden.

Het verplicht maken van helmen lijkt Veilig Verkeer Nederland echter géén goed idee. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er minder gefietst zal worden wat negatief kan zijn voor ''de volksgezondheid en de ambities op het gebied van bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid''.

Het is de bedoeling dat ouders beseffen hoe gevaarlijk fietsen zónder helmpje kan zijn. 

Laat jij jouw kindje een fietshelm dragen? Waarom wel of waarom juist niet? 

BRON: RTL Nieuws 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je