{{ message.message }}
{{ button.text }}

Helaas pindakaas

Allergisch voor pinda's

Afbeelding blog 'Helaas pindakaas' Achtergrond blur afbeelding

Noah is nog ontdaan van z'n laatste allergische reactie. Die was op soja(melk), en plots is hij ook allergisch voor pinda's. Vandaag ben ik me werkelijk laveloos geschrokken. 


2 week geleden zijn we vanwege Noah's constipatie problemen op aanraden van de huisarts over gestapt op soja melk. De dag erna (dus na 3 flessen sojamelk) zijn we hiermee vanwege allergische reactie verschijnselen mee gestopt. Hij kreeg ontzettend rare plekken op z'n buikje en rug. 

Een paar dagen later hadden we weer een afspraak bij de huisarts, daar hoorde ik eigelijk dat we nog een keer moesten proberen om te zien of hij allergisch is. Gewoon die middag nog een fles soja geven en als hij weer uitslag kreeg dan wisten we genoeg. Ikzelf had helemaal niet verwacht dat die reactie dan heftiger zou zijn. Dus ja ik heb die fles gegeven. Savonds zaten we op de dokterspost. Om 6 uur met het verschonen zagen we de plekken weer, hij was kortademig en had blijkbaar (dat zag de huisarts) had hij ook jeukende ogen. Ik kon mezelf wel zo hard voor m'n kop slaan, m'n arme mannetje zo gebruiken als proefkonijn. Zo voelde het... We kregen een drankje en mochten weer naar huis. Het was binnen een paar uur ook volledig weggetrokken. Dus dat was een geruststelling. 


Later viel Noah en dacht ik even grootmoederstip te gebruiken.. Margarine boter op de bult smeren. Ja lekker dom Kim, zit dus soja in hé! Nouja gelukkig alleen een paar flekjes en een klein beetje uitslag, maar niet zo erg als een paar dagen daarvoor. 


Fast forward naar vandaag. De afspraak bij de kinderarts voor Noah z'n constipatie waar ik al ongelovelijk zenuwwappig voor was. We hadden een strak schema. Om 11 uur moest Noah op bed. Dan kon hij lang genoeg slapen want om 2 uur moesten we naar het ziekenhuis... Liep dat effe lekker anders. Afbeelding blog 'Helaas pindakaas'

Hier smikkelde mijn mannetje lekker van een boterham pindakaas

Binnen een half uur zaten we ook al bij de huisarts... Noah kreeg opeens een allergische reactie op de pindakaas.. Ik schrok me kapot. We waren samen aan het spelen (pyama daaaaag!) en plots begint No te wrijven in zijn ogen en kei hard te huilen. Ik zie nog niks dus eerst dacht ik dat hij een wimper in z'n oogjes had. Binnen 5 minuten was zijn gezicht inclusief ogen volledig opgezwollen en pijnlijk... Hij kon alleen maar schreeuwen en ik ook. Ik was in PANIEK. Heb mijn moeder gebeld want wist nie eens wat te doen. Zij vertelde me direct de huisarts te bellen. Zo gezegd zo gedaan.

Ik heb de spoedlijn gebeld en moest direct komen. Heerlijk ook weer net op een pyama dag. Ongedouched en in m'n nachtjapon. Snel omkleden en ik kon weer niks vinden in m'n kast. Noah snel aangekleed en huppakkee pedal to the metal richting de huisarts. Max verstappen was niks vergeleken bij ons. Shakend achter het stuur, wantja hij begon al wat benauwd te worden.... 

Bij de huisarts een middeltje gekregen wat snel moest helpen en toen mochten we weer naar huis. Ik moest hem alleen echt goed in de gaten houden. En dat heb ik ook gedaan. Babyfoon op standje 100 en alleen maar naast me gehad. Netflix kon ik wel vergeten... Ik had mn ogen alleen maar op die babyfoon gericht. (handig zo'n babyfoon met camera) Afbeelding blog 'Helaas pindakaas'

Die kleine oogjes toch, doet pijn aan m'n hart om zo te zien.

Smiddags bij de kinderarts dit allemaal besproken en doorverwezen naar een diëtiste die ons gaat helpen om Noah een zo'n gezond mogelijk eetpatroon te geven. Hij mag geen soja en pinda meer, en nog maar kleine hoeveelheden koeien melk. En over 2 maandjes gaan we een paar profocatie testen doen... Aiii daar kijk ik het meeste tegen op. Maar ben wel blij dat dit direct zo serieus genomen word door de kinderarts! 

Smiddags was No zijn gezichtje al een stuk minder gezwollen en savonds was het helemaal weggetrokken. Ik ben in ieder geval echt flink geschrokken, zijn jou kids allergisch? DOOD ENG... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je