Snap
  • Kind
  • vakantie

Helaas de vakantie voorbij!

Er zijn zoveel ouders weer blij dat de kindjes naar school moeten, maar helaas herken ik dat niet.

Er zijn zoveel ouders weer blij dat de kindjes naar school moeten, maar helaas herken ik dat niet.

Gisteren bracht papa de meiden naar school en ging ik gewoon s’ morgens naar mijn werk en was ik er niet zo mee bezig. Ed bracht de meiden en tussen de middag gingen ze naar huis een broodje eten en bracht Ed ze weer naar school om ze vervolgens om 3 uur op te halen.

Vandaag moest ik ze zelf naar school brengen en wat ging ik met een zwaar gevoel weg. Moest zelf even in de auto een traantje wegpinken. En nu voel ik me zo verdrietig en loopt mijn hoofd over. Ik herken dat gevoel wel van vorig jaar, maar toen moest Ashley voor het eerst naar de grote school, nu gaan ze beide alleen naar een nieuwe groep, ze kennen de school en de kindjes in hun klas.

Hopelijk is het gewoon even weer wennen. Nieuwe juffen die de verantwoording over mijn kindjes gaan krijgen, de eerste keer weer opnieuw naar de overblijf, Amy voor de eerste keer na de overblijf gelijk naar het GROTE gymlokaal, eerste echte gymles met gymkleding en douchen nadien. Gewoon alle verantwoordelijkheid op school hebben over je kindjes en dan bij het ophalen om 3 uur hopen dat alles goed is verlopen en ze het naar hun zin hebben gehad.

Gistermiddag waren ze zo moe dat ik bij thuiskomst om half 4, 2 slapende kindjes op de bank had. Ze waren zo moe en toen moest ik ze ook nog wakker maken op gegeven moment, omdat ze mee moest nieuwe gymschoenen en voor Amy gymkleren kopen.

Vooralsnog hebben de kindjes een hele leuke eerste schooldag gehad. Amy vind het geweldig dat ze in groep 3 zit en gewoon echt gaat leren (waar ze ook aan toe was) En Ashley vindt het allemaal wel prima en heeft het erg naar haar zin gehad, maar is er niet zo’n prater over.

Laten we hopen dat ik me morgen al beter ga voelen en dat het gewoon wennen is.

7 jaar geleden

Ik vind de vakantie altijd heerlijk! Niet op de klok werken! Alles op het gemakje! Heerlijk van mijn 8 kids genieten!

7 jaar geleden

Ja dat ook. Regelmaat en structuur is wel weer fijn, maar het was zo lekker alles op eigen tempo te doen en gewoon volop te genieten van alles hihi.

7 jaar geleden

Ja dan kan ik me het voorstellen hihi Hier had ik vorige week de meisjes nog gevraagd of ze al weer naar school wilden en dat wilden ze helemaal nog niet hihi, maar gelukkig zijn de eerste 2 dagen goed verlopen hier en bracht ik ze vandaag met een fijner gevoel weg. Was vast de spanning van het overblijven eerste keer en gym voor de oudste.

7 jaar geleden

Ik ben aan de ene kant blij dat de vakantie voorbij is (volgende week). Weer lekker in een ritme raken. Mijn jongste gaat voor het eerst naar school en ik zie voordelen in de vrijheid die ik krijg. Ik zie dat de meiden zin hebben in school. Maar aan de andere kant mis ik wel het uitslapen, het 'smorgens lekker rustig opstarten, het bedenken: wat zullen we vandaag eens gaan doen? Ook een beetje vrijheid dus, maar dan anders.