Snap
  • Kind
  • Mama
  • Voeding
  • recept
  • supermarkt
  • plus
  • pasen
  • musteat
  • paasrecept

Heerlijk Paasrecept

Als je van hartig houdt mogen deze preiquiches absoluut niet ontbreken tijdens de Paasbrunch!

Pasen, een lang weekend waarin je met je gezin lekker kunt relaxen. Hoe leuk is het om met een van de kinderen lekker te kokkerellen voor het gezin?

Wij geven je een heerlijk recepten dat je deze Pasen kunt maken!

Preiquiches

Snap

Bereidingswijze piedeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg dun uit. Steek met de steker cirkels uit het deeg en verdeel over de cupcaketray. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bereidingswijze vulling

Verwarm de oven voor 180 ºC. Snijd de bieslook fijn. Halveer en was de prei en snijd fijn. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat de prei even afkoelen.

Verbrokkel de gorgonzola en de geitenkaas. Meng de eidooier met de prei, slagroom, bieslook, gorgonzola en de geitenkaas. Verdeel de vulling over de cupcaketray. Bak de quiches in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten piedeeg

250 g bloem100 g roomboter80 ml water0.5 ei1 mespuntje zout

Ingrediënten vulling

1 bos bieslook1 kleine prei1 klontje boter50 g gorgonzola50 g geitenkaas1 eidooier2 el slagroom

Extra

Kleine cupcaketrayBoter om in te vettenSteker van 6 cm

Kijk voor meer lekkere recepten op de website van PLUS.

6 jaar geleden

Niet alleen lekker met pasen, ik heb ze pas ook gewoon gemaakt.