Snap
  • Kind
  • post_short

Linkshandig en leren schrijven

Mijn oudste dochter is ruim 6 jaar en linkshandig.Het valt mij op dat ze veel in spiegelbeeld schrijft. Ervaringen?

Mijn oudste dochter is ruim 6 jaar en linkshandig.Het valt mij op dat ze veel in spiegelbeeld schrijft. Nu weet ik dat best veel kinderen dat doen, maar ik hoop dat hier iemand is met een beetje praktijkervaring als ouder of misschien zelfs als juf. In mijn omgeving hoor ik tegenstrijdige signalen. Mijn vraag: is leren schrijven voor linkshandigen moeilijker?

Ook valt het mij op dat ze zowel links als rechts kan 'schrijven', maar ze neigt wel naar links. Linkshandigheid is op deze leeftijd toch al bepaald?

10 jaar geleden

Goed idee!

10 jaar geleden

Dat is zeker waar! Maar, misschien kan ze wel 'penvriendin' worden met een van die meisjes. Kan ze laten zien dat ze er niet minder om schrijft en jij kan op een leuke manier haar de woordjes laten schrijven. Oefening baart kunst en is heel goed voor de motoriek!

10 jaar geleden

Dank je wel voor de tip. Eigenlijk weet ik wel bijna zeker dat ze links is, maar door de opmerking van een klasgenootje schrijft ze soms ook rechts. Ik snap het wel: als je zo jong en onzeker bent, wil je natuurlijk het liefst 'alles lekker veilig hetzelfde als de rest'

10 jaar geleden

Als linkshandige kleuter is het er bij mij nog uitgeslagen ... Maar knippen doe ik echt nog links en na een blessure kwam ik er achter dat schrijven me nog best lukt rechts. Als juf sla ik de linkshandige kids dus echt niet!! Ik bied ze een pen die niet vlekt en motiveer ze veel te oefenen. Schrijven is leuk! Spiegelen doen rechtshandige kids ook weleens trouwens.. Wil je t echt zeker weten? Neem een schoolbord dat open geklapt kan worden of wanneer er alleen nog digitaal is een boek dat je openvouwt en op tafel zet. Geef je kind in elke hand een pen/ krijtje/ stift en zet ze int midden aan elke kant. Laat iets vertrouwds schrijven ( naam ofzo) Het kind kijkt niet en kiest door parallel te schrijven de voorkeurskant. Deze zal niet in spiegelbeeld zijn en de andere wel! Beter linkshandig als onhandig!!