{{ message.message }}
{{ button.text }}

Linkshandig en leren schrijven

Mijn oudste dochter is ruim 6 jaar en linkshandig.Het valt mij op dat ze veel in spiegelbeeld schrijft. Ervaringen?

Afbeelding blog 'Linkshandig en leren schrijven' Achtergrond blur afbeelding

Mijn oudste dochter is ruim 6 jaar en linkshandig.Het valt mij op dat ze veel in spiegelbeeld schrijft. Nu weet ik dat best veel kinderen dat doen, maar ik hoop dat hier iemand is met een beetje praktijkervaring als ouder of misschien zelfs als juf. In mijn omgeving hoor ik tegenstrijdige signalen. Mijn vraag: is leren schrijven voor linkshandigen moeilijker?

Ook valt het mij op dat ze zowel links als rechts kan 'schrijven', maar ze neigt wel naar links. Linkshandigheid is op deze leeftijd toch al bepaald?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je