{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heeft ons kind teveel televisie gekeken?

Kijkt jouw kind soms ook teveel televisie?

Afbeelding blog 'Heeft ons kind teveel televisie gekeken?'

Hebben onze kinderen vandaag teveel televisie gekeken? Ik vind van wel. Eigenlijk hoop ik dat jij dat gevoel ook wel eens hebt. Want anders voel ik me nu een nog grotere ontaarde moeder.


Kinderen die televisie kijken. Iedereen roept dat ie het niet vindt kunnen. Althans, het is een ongeschreven regel dat kinderen die televisie kijken not done is.
Wat is dat toch? Dat als je je kind bewust even televisie laat kijken, mensen daar altijd wel een mening over hebben. Of ze houden juist hun mond dicht. Dán weet je helemaal zeker dat ze er wat van vinden. Televisie kan ook ontspanning zijn. Dat ervaar je zelf toch ook als je tv kijkt? De term “effe lekker kassie kijken” is er niet voor niets.

Maar zeg ik dit nou omdat mijn schuldgevoel dan een beetje minder wordt? Ergens wel. Maar wat maakt het uit? Een televisie-kijk-dag kan heel gezellig zijn. Samen op de bank met mijn meiden. We liggen kop aan kont met een hele grote plaid over ons heen. We vinden het alledrie heerlijk. Op deze manier maak je ook contact met je kind(eren).

Teveel televisie gekeken of niet, morgen gaan we buiten spelen. Hinkelen, ballen, stoepkrijten en in de speeltuin spelen. Gaan we vijfentwintig keer de glijbaan op en af. Ik weet nu al dat ik dan om 20.30u uitgeteld met mijn billen op de bank zit en fijn naar mijn kassie aan het kijken ben. Even heerlijk ontspannen na zo’n drukke buitenspeeldag!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je