Snap
  • Kind
  • post

Heeft ons kind teveel televisie gekeken?

Kijkt jouw kind soms ook teveel televisie?

Hebben onze kinderen vandaag teveel televisie gekeken? Ik vind van wel. Eigenlijk hoop ik dat jij dat gevoel ook wel eens hebt. Want anders voel ik me nu een nog grotere ontaarde moeder.


Kinderen die televisie kijken. Iedereen roept dat ie het niet vindt kunnen. Althans, het is een ongeschreven regel dat kinderen die televisie kijken not done is.
Wat is dat toch? Dat als je je kind bewust even televisie laat kijken, mensen daar altijd wel een mening over hebben. Of ze houden juist hun mond dicht. Dán weet je helemaal zeker dat ze er wat van vinden. Televisie kan ook ontspanning zijn. Dat ervaar je zelf toch ook als je tv kijkt? De term “effe lekker kassie kijken” is er niet voor niets.

Maar zeg ik dit nou omdat mijn schuldgevoel dan een beetje minder wordt? Ergens wel. Maar wat maakt het uit? Een televisie-kijk-dag kan heel gezellig zijn. Samen op de bank met mijn meiden. We liggen kop aan kont met een hele grote plaid over ons heen. We vinden het alledrie heerlijk. Op deze manier maak je ook contact met je kind(eren).

Teveel televisie gekeken of niet, morgen gaan we buiten spelen. Hinkelen, ballen, stoepkrijten en in de speeltuin spelen. Gaan we vijfentwintig keer de glijbaan op en af. Ik weet nu al dat ik dan om 20.30u uitgeteld met mijn billen op de bank zit en fijn naar mijn kassie aan het kijken ben. Even heerlijk ontspannen na zo’n drukke buitenspeeldag!

8 jaar geleden

I? have an LG 50pc3d plasma tv and when i tried tunring it on, it clicked and went completely dead. I don't have any on or off lights at all and it wont even make any clicking sound when i try tunring it on. Should i try changing the power supply capacitors or could it be something else?

10 jaar geleden

Hier is het meestal even overdag. In de avond is ze veel te druk met met papa spelen.

10 jaar geleden

Tv kijken is niet erg,en kan ook leerzaam zijn. Ik keek als kind meestal naar BBC1 wat in het Engels was, ik kan het heel vlot praten en heb nooit les gehad. En eenmaal we iets ouder waren hadden we nog 3 tv kanalen 2 Vlaamse en 1 Nederlandse.Dus keken wij heel weinig tv.Nu is het bij ons thuis niet anders, 3 jaar geleden hebben wij onze kabeltv opgezegd en we hebben er nog geen spijt van. Als de 2 oudste nu 10 en 11jaar naar het nieuws willen kijken of iets van op ketnet kan dat via de computer.En als we tv tijd willen dan kijken met zen allen gezellig naar een dvdtje.

10 jaar geleden

zie ook mijn oudere blog hierover. Wij hadden als stelregel (toen ze 1,5 was) half uurtje tot uurtje per dag. Nu is het echt heel afhankelijk, is ze ziekjes en daardoor hangerig ja dan staat dat ding wat langer aan er is dan toch geen spel met haar te spelen. mooie dag buiten nauwelijks tv.