{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heb jij 8.500 euro paraat?

Want dat kan een onverwachte uitvaart zomaar kosten. Uit onderzoek blijkt dat jonge mensen tot 35 jaar de kosten van een uitvaart vaker onderschatten dan mensen uit andere leeftijdscategorieën. Ook blijkt dat zij minder vaak een uitvaartverzekering hebben, terwijl een groot deel van hen deze verzekering wel als belangrijk of zelfs noodzakelijk ervaart.*

Afbeelding blog 'Heb jij 8.500 euro paraat?'

Onverwachte kosten
Een paar feitjes: een derde van de 18- tot 34-jarigen denkt dat een uitvaart minder dan € 5.000,- euro kost. Mensen boven de 35 jaar hebben een realistischer beeld, 72% van hen denkt dat een uitvaart duurder is. 

In de categorie van 35 jaar en ouder heeft 70% een uitvaartverzekering. In de eerste groep is dat slechts 46%. Echter geven twee op de drie personen aan een dergelijke verzekering belangrijk tot noodzakelijk te vinden. Waarom er dan maar slechts in de helft van de gevallen een verzekering wordt afgesloten? De voornaamste reden is het niet bezig willen zijn met de uitvaart.

Toch is het goed om je af te vragen of jouw gezin in staat is om zo’n bedrag binnen een korte termijn paraat te hebben. Welke keuze je ook maakt, het is belangrijk om even stil te staan bij deze kwestie zodat je nabestaanden niet confronteert met de financiële gevolgen van je uitvaart.

Waar bestaan de kosten van een uitvaart uit?
Hoe zit het nu precies? Een crematie kost al snel tussen de € 6.500,- en € 9.000,- en een begrafenis tussen de € 8.500,- en € 11.000,-. Veel jonge mensen onderschatten deze kosten dus.

De basiskosten van een uitvaart zijn in Nederland € 2.555,- en bestaan uit de kosten van het verzorgen van de uitvaart door een uitvaartverzorger, de laatste verzorging van de overledene en het bezorgen van de kist.

De totale kosten van de uitvaart hangen uiteindelijk af van de persoonlijke wensen. Er zit een verschil in de kosten tussen cremeren en begraven. Een begrafenis is vaak duurder vanwege de grafrechten die betaald moeten worden en de kosten voor de aanschaf van een grafmonument. Deze kosten kunnen per regio verschillen. In de Randstad zijn de kosten voor grafrechten bijvoorbeeld hoger dan in Friesland.

Afbeelding blog 'Heb jij 8.500 euro paraat?'

Sparen of een uitvaartverzekering?
Het is een optie om te sparen voor je uitvaart. Houd er rekening mee dat het bedrag behoorlijk hoog oploopt wanneer je meerdere gezinsleden hebt. Het kan ook zo zijn dat je verwacht dat je nalatenschap voldoende ruimte biedt om de kosten van de uitvaart te voldoen.

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit voor het hele gezin, zijn jijzelf, je partner én je kinderen direct verzekerd voor de kosten van een uitvaart. Wist je dat je bij Monuta  je kinderen gratis kan meeverzekeren als je voor jezelf een uitvaartverzekering afsluit?

Een uitvaartverzekering kun je snel en eenvoudig online afsluiten. Vervolgens heb je er geen omkijken meer naar… Tijd om je met iets leukers bezig te houden!

Heb jij een uitvaartverzekering?


* Onderzoek uitgevoerd in januari 2017 door onderzoeksbureau NL Eyes in opdracht van Monuta onder 1580 respondenten, waarvan 399 mensen tussen de 18 en 35 jaar. Lees meer.

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Monuta, maar de inhoud ervan is van onszelf.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je