Snap
  • Kind

Haren wassen: het huis is te klein!

Mijn kind wil ECHT ECHT ECHT geen haren (laten)wassen. Ik ben ten einde raad! Hij heeft bijna een dreadlock in zijn haar, zo nodig is het... Maar het lukt no way!

Sinds ongeveer een jaar gaat het al lastig bij mijn zoon om zijn haren te wassen (hij is 3,5 jaar). Het begon met wat tegen spurtelen en al snel werd dat heftiger en heftiger. De laatste paar maanden raakt hij al in paniek als we de badkamer ingaan. Tanden poetsen doen we al beneden om het zoveel als mogelijk te vermeiden.

Hij is geen waterrad en sowieso in bad of onder de douche gaan is niet zijn hobby. Maar het wassen is een vak apart. Ik kan hem niet in bedwang houden en alleen mijn man lukt het met redelijk wat geweld.

Iemand tips, want ik word wanhopig en het begint echt vies te worden! Help; hoe krijg ik mijn kind aan de shampoo? 

6 jaar geleden

Mijn dochtertje vindt haren wassen ook helemaal niks maar sinds ik haar haren uitspoel met een gietertje gaat het prima.... Gewoon haar gietertje waar ze zelf altijd mee onder de douche speelt. Misschien heeft je zoontje speelgoed voor onder de douche.... Misschien een bootje of emmertje of gietertje..... En dan op spelende wijs..... Succes

6 jaar geleden

Hier ook gehad hij is ondertussen 6 en ik deed het in de keuken onder de kraan haar nat sprayen met een plantenspuit beetje schampoo en dan voorover met een washand tegen zijn ogen terwijl hij onder de kraan hangt vlug nog een beetje schampoo en klaar als beloning mocht hij wat kiezen wat hij wilde surprise ei slush puppy you name it u roept mama snelt als ze haar maar gewassen was!

6 jaar geleden

gewoon niet wassen met shampoo maar alleen met water. Ik was de haren van mijn dochter inmiddels al bijna 1,5 jaar niet meer en ze zijn gewoon schoon. Je moet alleen iets beter wassen met de handen dat je echt al het vuil er uit haalt. De enige reden dat ik was is als er behoorlijk wat zonnebrand creme in de haren van me dochter zit. Dat gaat er namelijk niet uit met alleen water. Ik let dan op het weer en als de laatste hete dag geweest is gaan we haren wassen met zeep. Maar moet wel zeggen daarna is haar haar altijd veel droger, pluiziger en gaat lastiger in model.

6 jaar geleden

droogshampoo? Hoe dan ook, succes!