{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hallo slapeloze nachten -.-'

Onze zoon die altijd goed geslapen heeft; slaapt opeens sinds een maand onzettend slecht????

Afbeelding blog 'Hallo slapeloze nachten -.-'' Achtergrond blur afbeelding

Zo niet herkenbaar!?!

Laat ik beginnen bij dat ik me gezegend voel met mijn 2 kinderen een dochter K(bijna 5) en een zoon N(bijna 2). K heeft vanaf dag 1 voorbeeldig geslapen, eerste weken kwam ze voor haar voeding en naar een tijdje sliep ze lekker door. Nooit geen problemen ook mee gehad. Haar broertje N is een ander verhaal...

Als baby zijnde sliep hij zoals het hoorde, kwam voor zijn nachtvoedingen en langzaam bouwde we die af waarna hij ook lekker doorsliep; af en toe werd hij nog wel eens 's nachts wakker maar daar bleef het bij. 

Sinds een maand heeft hij zijn doorslaap nachten ingeruild voor slapeloze nachten *zucht*. Valt erg tegen als je gewend bent om altijd lekker door te kunnen slapen.

Het inslapen gaat altijd prima. Door de week rond 19u is het bedtijd en gaat hij vrolijk naar boven zijn pyama heeft hij meestal al aan. We doen de laatste luiercheck knuffelen even en leggen hem in zijn bedje, speen in zijn mond, tutteldoek boven op zijn hoofd en mnr Konijn in zijn armen. Zetten een muziekje aan en gaan weg. Binnen 10min slaapt meneer dan ook al.

Tot een uur of 2,3,4 dat verschilt nogal; hij begint dan te huilen. Wat er aan de hand is blijft voor ons nog steeds een raadsel. Als we bij hem komen is hij stil, als we weglopen begint hij weer opnieuw. Laten huilen werkt niet, hij blijft dan schreeuwen en roepen en huilen totdat we weer omkomen; bovendien moeten we ook rekening houden met zijn oudere zus wat al naar school gaat. 

We hebben al zoveel geprobeert: van ledikant naar peuterbed, nachtlampje, flesje melk voor het na bed gaan, voorlezen. En sinds een aantal weken heb ik kindival van VSM. Vanaf dag 1 werkten ze (tenminste dat dachten wij want sinds hij deze voor het slapengaan kreeg sliep meneer door) tot afgelopen weekend. Ze zijn samen een nachtje bij oma en opa gaan logeren wat overigens prima is gegaan. En de dag erna was het weer om en werd N weer wakker.

Zijn middag slaapje doet hij ook nog gemiddeld 2uurtjes soms gaat hij 's morgens rond 10u terug naar bed en anders rond 13u. 

Zelf denk ik niet dat hij lichamelijk iets mankeert.

Ondertussen heeeeel erg vermoeid en ten einde raad doe ik mijn verhaal. Iemand nog tips of iets dergelijks? Of met hetzelfde 'probleem'?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je