{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hallo daar ben ik weer. Ik ben Flip de beer!

Kleuter keek al een poosje uit naar het moment dat Flip bij hem mocht logeren. Dit weekend was het zover...

Afbeelding blog 'Hallo daar ben ik weer. Ik ben Flip de beer!'

Hallo daar ben ik weer!
Ik ben Flip de beer!
Bij wie mag ik logeren?
Wie is dat deze keer?

Vrijdagochtend haalde oma Kleuter van school en bracht hem naar huis. Vol trots kwam hij naar binnen. Mét Flip de beer. Dit weekend mocht Flip bij Kleuter logeren. Kleuter helemaal blij, dit wilde hij zo ontzettend graag.

Voor degene die het 'Flip de beer' idee niet kennen: Ieder weekend mag Flip bij een kindje uit de klas logeren. Flip neemt zijn eigen rugtas mee met daarin allerlei logeerspullen die hij nodig heeft. Een borstel, tandenborstel en verschillende setjes kleren. Flip beleeft natuurlijk heel veel leuke avonturen in het weekend. En Flip zorgt niet alleen voor plezier, maar zet ouders ook aan het werk. De bedoeling is namelijk dat wij, de ouders, een aantal foto's maken van Flip en zijn maatje. Aan het eind van het weekend maken we van deze foto's een kort verslag van alle belevenissen. Gelukkig hoeft dat niet uitgebreid, een A4 velletje (word format) met een aantal foto's en een korte tekst is voldoende. Sterker nog, de juf heeft duidelijk laten weten dat een A4 echt genoeg is. Anders is de logeermap van Flip heel snel vol. Ook stuur je als ouders het document per mail naar de juf zodat zij het maandagochtend op het digibord kan laten zien. Aan de hand van de foto's mag Kleuter morgenochtend aan de klas vertellen wat hij en Flip zoal hebben beleefd.

Flip de beer is hier dus het weekend geweest. En het was reuzegezellig. Kleuter nam zijn taak zeer serieus en sleepte Flip overal mee naartoe. Trok zijn jas aan als we naar buiten gingen en 's avonds kreeg Flip netjes zijn pyjama aan. En Flip mocht fijn bij Kleuter in bed slapen. Lekker knus.

Niet alleen Kleuter vond Flip geweldig. Onze Diva was maar wat blij met de logee. Ze was erg lief voor hem. Ze vind het jammer dat Flip morgen weer naar de klas gaat. Maar wie weet... als zij over twee jaar ook naar school gaat, komt Flip vast weer een keer logeren en mag hij bij haar slapen.

Enne... sssssttt.... niet doorvertellen hoor. Maar ik vond het stiekem ook wel errug leuk om Flip een weekend in huis te hebben. Het was mooi te zien hoe Kleuter met Flip omging en hoe goed hij voor de beer zorgde. Het leverde een hoop gezelligheid op. Flip zat mee aan tafel, heeft mee gekookt, mocht meedoen met een spelletje Rummikub, at netjes een pannenkoek en mocht mee op de fiets. En het allerleukste was nog wel dat Flip overal werd herkend. Flip is een held in kleuterland en elk kindje dat Flip zag, werd meteen enthousiast en wilde Flip even knuffelen.

Morgenochtend nemen we afscheid van Flip. We hebben het enorm gezellig gehad. De vele foto's die ik heb gemaakt, komen in het jaarboek/fotoboek van Kleuter. Zo blijft Flip een mooie herinnering. En wie weet zien we Flip over een paar jaar weer en maken we weer fijne herinneringen.

En heeft jouw kindje ook al Flip te logeren gehad? Of een andere knuffel als Pompom?

* Op de foto zie je Flip de beer samen met de favoriete knuffel van Kleuter (ijsbeer) een ijsje eten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je