{{ message.message }}
{{ button.text }}

Haartjes wassen

Er wordt aangeraden je baby niet te vaak in bad te doen. Ook hoef je de haartjes 1 a 2 keer per week te wassen.

Afbeelding blog 'Haartjes wassen'

Zelf heb ik vrij snel last van vette haren, althans dat vind ik. Maar bij het wassen heb ik ook snel een droge hoofdhuid, dus dan heb je een dilemma. Bij onze zoon waste ik zijn haar 1 keer in de twee weken. En natuurlijk geen vette haartjes. Gewoon lekker met water wassen en hij wil elke keer wel wat sop in bad. Ik was benieuwd hoe andere moeders het doen, dus ik vroeg aan een vriendin hoe vaak zij de haartjes wast. Zij waste de haartjes van haar dochter elke dag en de haren waren inderdaad sneller vettig.

Nu moet ik bekennen dat ik de haren van mijn dochter van twee maanden nog nooit gewassen heb met shampoo. Af en toe een druppel babybadsop in het water, maar verder alleen met water alles wassen. Als ik dit aan bijvoorbeeld mijn schoonmoeder zou vertellen zou ze dat verschrikkelijk vinden. Als onze zoon bij hun was dan ging hij elke dag in bad en elke dag haartjes wassen. Dat gebeurt gelukkig niet vaak, maar toch. Elke dag in bad lijkt mij slecht voor de huid, maar dat is natuurlijk gewoonte. Ik doe het gewoon on de dag en als hij vies is gewoon elke dag.

Hoe vaak wassen jullie de hartjes van jullie baby/peuter?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je