{{ message.message }}
{{ button.text }}

Groot of klein leeftijdsverschil

Wat is ideaal?

Afbeelding blog 'Groot of klein leeftijdsverschil'

Ik heb 3 kinderen gekregen in ruim 3 jaar. Dat was voor ons een bewuste keuze. We hoopten op (en gelukkig mocht het zo zijn) een groot gezin en vonden het leuk als de kids echt dicht bij elkaar zaten. Veel speelplezier samen! En ja, ik had me van tevoren niet kunnen voorstellen hoe het was. Want 3 zwangerschappen in 3 jaar tijd is natuurlijk niet niks en ook in huis is het soms een drukte van jewelste.

Maar mij hoor je niet klagen (meestal niet dan). Deze tropenjaren gaan weer over en uiteindelijk zal het druk blijven, maar wordt dan met oudere kinderen natuurlijk wel anders.

Toch krijgen we best wel vaak de vraag of wij dit zo hebben gepland. En of we er niet liever wat meer leeftijdsverschil tussen hadden gewild. Ik ben gewoon dankbaar denk ik dan en verder moet iedereen dat lekker voor zich weten toch.

Dat neemt niet weg dat ik benieuwd ben of er meer mama's zijn die maar een klein leeftijdsverschil hebben tussen hun kinderen of juist een heel groot leeftijdsverschil. En welke voordelen (of nadelen) je daarvan ervaart.

Leuk om jullie reacties te lezen! Fijne zaterdag allemaal :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je