{{ message.message }}
{{ button.text }}

Groot en klein

Afbeelding blog 'Groot en klein' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb 2 kinderen, 2 jongens. De oudste is 7 en de jongste is 4, maar nog even en dan geloven mensen dat niet meer!

Mijn kinderen waren bij hun geboorte allebei lang, ze hebben geen van beiden ooit maat 50 aan gehad, dat paste gewoonweg niet. Ze zaten allebei op de +2 lijn van de groeicurve. Bij mijn man in de familie zijn er wel meer lange mensen, hij is zelf ook geen ukkie, dus we waren niet verrast.

Tot mijn oudste 11 maanden was groeide hij net zo hard als later zijn jongere broertje, maar toen gebeurde er iets waardoor hij in het ziekenhuis terecht kwam en hij al zijn energie nodig had om beter te worden. Er bleef geen energie over om nog te groeien en dat heeft een paar maanden geduurd. Daarna groeide hij weer gewoon net zo hard als hij zou moeten groeien, maar de 'achterstand' inhalen deed hij natuurlijk niet meer. Mijn oudste kind is nu qua lengte gemiddeld, oftewel: hij zit op de 0-lijn van de groeicurve.

Mijn jongste zoon heeft zoiets ingrijpends nog nooit meegemaakt, gelukkig maar! Maar ... dat houdt dus wel in dat hij nog wel steeds op die +2 lijn zit. En ... dat houdt dus ook in dat mijn kleine minispruitje zijn twee-en-een-half-jaar oudere broer binnenkort voorbij gaat groeien. Ze hebben inmiddels al dezelfde schoenmaat en de kleding scheelt nog maar 1 maatje.

Gelukkig is mijn oudste zich al heel goed bewust van het feit dat niet iedereen even groot is en dat het dus niet erg is dat zijn broertje hem binnenkort voorbij gaat, maar echt leuk vindt hij het ook weer niet.

Ikzelf weet nog niet hoe ik het vind. Het is niet zo leuk voor mijn portemonnee, aangezien ik nu al geen schoenen meer kan 'doorschuiven' en binnenkort de kleding dus ook niet meer. Ik moet gewoon dubbel schoenen en kleding aanschaffen. Alsof ik een tweeling heb! Daarnaast wordt mijn minispruitje, mijn ukkie, mijn laatste babietje me veel te snel groot!

Gelukkig weet ik dat je zelfs met die lange lijven heel goed kunt knuffelen, dus ik kom nog niks tekort ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je