Snap
  • Kind

Groot Bed

Hoe weet je nou dat je kind klaar is om van een ledikantje over te stappen op slapen in een groot bed. Nou wij wisten dat toen onze dochter haar ledikantje uit kon klimmen.

Zaterdag is het dan zover: we gaan dan haar grote bed ophalen. Gelukkig heeft mijn vader het eenpersoons bed van mijn broertje bewaard en dat staan nu bij hem boven op de logeerkamer en dat mogen wij hebben voor onze dochter. Gelukkig hebben ze ook nog een tweepersoons bed op de logeerkamer staan, zodat we altijd nog wel kunnen blijven logeren. Het bed is dus helemaal compleet met lattenbodem en matras. En dit scheelt zo dus aanzienlijk in de kosten.

Wij hadden sowieso al bedacht dat we geen juniorbed wilde kopen, dit omdat deze bedden over het algemeen duur zijn en ze ook de hoofdprijs vragen voor de matrassen. Maar qua ruimte is het wel praktischer. Morgen ben ik vrij en dat wordt dus een opruimdag om ruimte te maken op haar kamer voor een groot bed. Er gaan wat spulletjes uit haar kast verhuizen naar mijn kleding kast en wat speelgoed van de grond naar een mooi plekje in de kast waar ze altijd bij kan.

Nu maar afwachten hoe ze het zaterdag gaat vinden in het grote bed. Maar dat gaat zeker wel goed komen!!

10 jaar geleden

onze dochter was 2 jaar toen ze over ging naar een groot bed, dit omdat wij een tweede kindje verwachten. Onze oudste dochter was meteen weg van haar grote bed en heeft vanaf dat moment ook doorgeslapen, want in het ledikant most ik er soms wel 5x op een nacht eruit!!!!

10 jaar geleden

Onze dochter is met 3 in haar nieuwe bed gegaan, die hadden we eerste helemaal opgeknapt en roze/groen geschilderd. Onze zoon is met 4 jaar in zijn nieuwe bed gegaan, hij loopt achter in zijn ontwikkeling, dus ook met wisselen van bed waren we wat later. Dit ging een tijdje goed, tot de feestdagen in december in zicht kwamen. Op de opvang is het dan wat onrustiger ivm versiering en opvoeringen, dus Max werd ook onrustig en hij kwam veel uit bed, wilde vaak niet in bed en schreeuwde dan echt alles bij elkaar. Dus uiteindelijk weer terug naar zijn ledikantje, wel met 1 kant eruit. Dit gaf hem weer veel rust, dus daar slaapt hij nu al weer een half jaar in. Over het grote bed heeft hij het niet meer, dus we beginnen er ook nog niet over:-)

10 jaar geleden

Die twee mannen van ons zijn nu 2 en 2 maanden. Toen de ene in het ziekenhuis een aantal in een 'grote jongens bed' had gebivakkeerd en de chaos in huis toch al compleet was, hebben we gelijk de ledikantjes er uit gehaald en de 'grote jongens bedden' neergezet. Natuurlijk is het elke avond eerst een half uur rond rennen en in en uit bed klimmmen, maar ze slapen heerlijk! Gisteravond hadden de mannen bedacht dat het heel grappig was dat je in het bed van je broer gaat slapen. We hebben ze lekker in de 'verkeerde' bedden laten slapen. Dus voor ons is 2 en een beetje een prima leeftijd gebleken.

10 jaar geleden

Vrees dat ze dat echt niet meer wil als ze 4 is. Ze zit dan op school en krijgt speelafspraken. Ze wil dan vast haar grote bed aan vriendinnetjes laten zien!Maar,ja, dat is nog één jaar. Onze oudste was bijna 3 en de jongste 2 toen ze naar een peuter/juniorbed gingen. ( wilde eigenlijk liever groter bed, maar ruimtegebrek )