{{ message.message }}
{{ button.text }}

Groep 4 toch te moeilijk

Mijn zoontje heeft in groep 3 erg veel moeite met lezen. Is toch over naar groep 4 maar nu beginnen andere vakken ook te moeilijk te worden. Denken zelf aan dyslectisch. Maar testen is volgens school nog te vroeg. Wat zijn jullie ervaringen??

Afbeelding blog 'Groep 4 toch te moeilijk ' Achtergrond blur afbeelding

We zitten aan tafel en samen met mijn zoontje maak ik zijn huiswerk. Het lukt hem niet, ik help hem, ik leg het nogmaals uit maar hij blijft het moeilijk vinden.

Ga met een vriendin een kop thee drinken. Hij komt er bij staan en met tranen in zijn ogen zegt hij "mama ik snap het echt niet". Ik laat het er even bij en zeg "ga maar spelen". Praat er met mijn vriendin over en ook zij ziet de wanhoop bij mijn kind. Hij zegt 's avonds tegen papa "de juf gaat te snel, ik kan niet bijhouden".

Wat moet ik er mee aan. Hij had het moeilijk in groep 3, vooral met lezen. We hebben een extra gesprek gehad op school maar ze konden hem met zijn prestaties niet laten zitten. Hij scoorde alleen met lezen tegen de ondergrens. Dus na de zomervakantie is hij in groep 4 begonnen.

Z'n lezen is nog steeds slecht, nu begint ook het rekenen hem zwaar te vallen. Hij kan de opdrachten niet in zich opnemen en dus niet uitvoeren. Hij klaagt steeds vaker over hoofdpijn, buikpijn en geen zin hebben. Heb de juf er op aan gesproken. Zelf denken we aan dyslectisch. Maar dat testen ze niet eerder dan eind groep 4. Een test wordt ook niet gedaan als hij niet een paar keer een E score heeft. Dus we oefenen ons rot om tot de conclusie te komen dat het eind nooit zal komen en hij nooit de begeleiding zal krijgen die nodig is.

Heeft iemand herkenning en of ervaring met testen op dyslectische???? Waar doen wij verstandig aan???

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je