{{ message.message }}
{{ button.text }}

Groep 3 wat nu?

Hoe je kind ineens kan lezen!

Afbeelding blog 'Groep 3 wat nu?' Achtergrond blur afbeelding

Na de zomervakantie is Milan begonnen in groep 3! 

Milan is begonnen met een uurtje per dag naar schoolgaan ivm zijn breuk in zijn nekwervel. Hiervandaan kreeg hij schoolwerk mee naar huis om bij te blijven. Stiekem vond ik deze weken heerlijk ondanks de drukte eromheen en weinig tijd voor andere dingen te hebben. 

Maar na een paar weken kregen wij het nieuws dat hij weer zonder risico hele dagen naar school mocht en dus ook weer mocht buitenspelen. Alleen niet op het hoofd mocht vallen of kopballen. 

Dit hebben we goed doorbesproken met de juf. Milan heeft dit jaar een nieuwe juf die net van school zelf afkomt en het was even zoeken hoe we dit het beste konden doen. 

Dag moest hij ook overblijven en gjng mijn vriend hem uit school halen. Bleektie een giga ei op zijn hoofd te hebben! Wij waren niet gebeld niks en bleek bij de overblijf gebeurd te zijn. Helaas hebben dit soort kleine dingetjes grote gevolgen voor het herstel van een hersenschudding. Het gevolg was dus ook een weekend met slecht slapen en barstende koppijn voor deze meneer. 

Maar wauw nu de herfstvakantie geweest is en ik hem weer dagen thuis heb gehad besef ik hoeveel ze ineens hebben geleerd in die kleine paar weken! Hele woorden en zinnen spellen. Op en af trekken en wijze woorden. Zo leuk! 

Aan Milan merk ik vooral dat hij wat rustiger geworden is. Of dat komt van hrt ongeval if van groep 3 durf ik niet te zeggen. Maar wat doet hij het goed! 

Als ik Roos aan het aankleden of verschonen ben gaat hij voorlezen uit een boekje van Roos. Roos vind dit ook echt onwijs leuk en wijst de plaatjes dan aan. Uiteindelijk pakt Roos het boek af en dan weet je wel hoe het gaat😁😅.

Groep 3 is voor mij een stukje meer afstand nemen van mijn kleine lieve mannetje. Maar ook weer zo dichtbij omdat je met veel dingen moet helpen en grotere projectjes samen kunnen maken. 

Ik kijk zelf heel erg uit naar de rest van het schooljaar. Om de ouders mee te laten genieten van de schoolwerkjes en knutsels had de school ze buiten als een tentoonstelling opgehangen en kon je smiddags van alles klassen de kunstwerken bekijken. Dit vind ik heel goed van school zodat je toch wel wat meekrijgt.

Op naar sinterklaas😅.

Zitten jullie kindjes op school en hoe ervaar jij het??


Liefs Meliss


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je