{{ message.message }}
{{ button.text }}

(Good)morning rituals

​Ochtendrituelen.. Ieder mens heeft ze.. De ochtend is nog even van ons, voordat we ons weer bevinden in de hectische drukke buitenwereld..

Afbeelding blog '(Good)morning rituals' Achtergrond blur afbeelding

Zachtjes hoor ik een herkenbaar kreuntje vanuit de kamer naast me komen, gevolgd door wat gedraai en een hoop rekken, strekken, gaapjes, gesteun en gekreun. Stiekem hou ik nog even lekker mijn ogen dicht en blijf doodstil liggen, gedeeltelijk omdat ik nog héél even nodig heb om officieel wakker genoemd te mogen worden en gedeeltelijk omdat ik het heerlijk vind om te horen hoe m'n kleine man schattig maar duidelijk moeizaam nog even de tijd neemt om te beseffen dat er weer een nieuwe dag aangebroken is. 

En daar is mijn startsein, meneer begint gezellig te giechelen en door de gang hoor ik zijn speelgoed Puppy het ABC opdreunen. Op mijn gemak laat ik mezelf uit bed vallen en sjok richting de kamer van meneer terwijl ik ondertussen zachtjes fluister; Waar is Jay? Ik hoor je wel, maar ik zie je niet! Waarop ik een schatersolo als reactie vanuit zijn kamertje hoor komen. Wanneer ik de kamer binnenkom word ik begroet door de grootste glimlach en twee glunderende bruine ogen. Ik zak door mijn knieën naast zijn bedje en ik geef hem een dikke knuffel (wel met lievelingsknuffel Bobby erbij natuurlijk!). Hierna volgen een hoop 'eskimo-kusjes' tussen de spijlen van zijn bedje door waarna ik hem uit bed haal, een schone luier geef en we samen met de poezen naar beneden gaan. 

Eenmaal beneden trekken we samen de speelgoedlade open, smeer ik een boterhammetje voor hem die ik (heel pedagodisch incorrect) op de salontafel zet zodat hij deze op zijn gemak op kan eten. Ik zet BabyTV aan en zet voor mezelf een hoognodige bak koffie om heerlijk met de beentjes omhoog even rustig wakker te worden. Het duurt niet lang voordat meneer naast me op de bank gekropen is en zoals iedere ochtend even mijn koffielepeltje vastpakt om netjes (zowaar zonder te knoeien) mijn koffie te roeren. Zodra hij tevreden is ploft hij tegen me aan, wijst naar zijn bordje waarop zijn dienstmeid (lees: mama) deze aangeeft en hij rustig aan zijn ontbijt begint terwijl Tipa & Tupa hun kunstjes vertonen op tv. Tegelijkertijd zit ik heerlijk op mijn gemak van m'n koffie te genieten en met m'n laptop op schoot kijk ik of ik nog wat interessants gemist heb op het nieuws en social media. Pas na dit alles kan ik écht oprecht zeggen: Goedemorgen wereld! De dag is weer begonnen! 

Hebben jullie ook vaste ochtendrituelen of is het meer een huishouden van Jan Steen? ;)

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je