Snap
  • Kind

(Good)morning rituals

​Ochtendrituelen.. Ieder mens heeft ze.. De ochtend is nog even van ons, voordat we ons weer bevinden in de hectische drukke buitenwereld..

Zachtjes hoor ik een herkenbaar kreuntje vanuit de kamer naast me komen, gevolgd door wat gedraai en een hoop rekken, strekken, gaapjes, gesteun en gekreun. Stiekem hou ik nog even lekker mijn ogen dicht en blijf doodstil liggen, gedeeltelijk omdat ik nog héél even nodig heb om officieel wakker genoemd te mogen worden en gedeeltelijk omdat ik het heerlijk vind om te horen hoe m'n kleine man schattig maar duidelijk moeizaam nog even de tijd neemt om te beseffen dat er weer een nieuwe dag aangebroken is. 

En daar is mijn startsein, meneer begint gezellig te giechelen en door de gang hoor ik zijn speelgoed Puppy het ABC opdreunen. Op mijn gemak laat ik mezelf uit bed vallen en sjok richting de kamer van meneer terwijl ik ondertussen zachtjes fluister; Waar is Jay? Ik hoor je wel, maar ik zie je niet! Waarop ik een schatersolo als reactie vanuit zijn kamertje hoor komen. Wanneer ik de kamer binnenkom word ik begroet door de grootste glimlach en twee glunderende bruine ogen. Ik zak door mijn knieën naast zijn bedje en ik geef hem een dikke knuffel (wel met lievelingsknuffel Bobby erbij natuurlijk!). Hierna volgen een hoop 'eskimo-kusjes' tussen de spijlen van zijn bedje door waarna ik hem uit bed haal, een schone luier geef en we samen met de poezen naar beneden gaan. 

Eenmaal beneden trekken we samen de speelgoedlade open, smeer ik een boterhammetje voor hem die ik (heel pedagodisch incorrect) op de salontafel zet zodat hij deze op zijn gemak op kan eten. Ik zet BabyTV aan en zet voor mezelf een hoognodige bak koffie om heerlijk met de beentjes omhoog even rustig wakker te worden. Het duurt niet lang voordat meneer naast me op de bank gekropen is en zoals iedere ochtend even mijn koffielepeltje vastpakt om netjes (zowaar zonder te knoeien) mijn koffie te roeren. Zodra hij tevreden is ploft hij tegen me aan, wijst naar zijn bordje waarop zijn dienstmeid (lees: mama) deze aangeeft en hij rustig aan zijn ontbijt begint terwijl Tipa & Tupa hun kunstjes vertonen op tv. Tegelijkertijd zit ik heerlijk op mijn gemak van m'n koffie te genieten en met m'n laptop op schoot kijk ik of ik nog wat interessants gemist heb op het nieuws en social media. Pas na dit alles kan ik écht oprecht zeggen: Goedemorgen wereld! De dag is weer begonnen! 

Hebben jullie ook vaste ochtendrituelen of is het meer een huishouden van Jan Steen? ;)

  </p><p><img src="http://img.mamaplaats.nl/uploads/legacy/2016/04/11.jpg" alt="1" width="750" height="28" class="aligncenter size-full wp-image-137294" /></p><ul><li><a href="http://kliks.affiliate4you.nl/?adv=23942&amp;web=7303&amp;linkinfo=shoptips&amp;url=http%3A%2F%2Fwww.ah.nl%2Fbonus">Bonus aanbiedingen bij AH »</a></li>

  • Kinderkleding outlet bij Zalando »
  • 44% korting op Name-It »
  • 70% korting bij Westwing »
  • 8 jaar geleden

    mooi geschreven hoor hier begint het met de wekker van me man om 5 uur helaas iets minder gezellig zo vroeg haha en als klap op de vuurpijl zodra hij de deur achter zich dicht trekt word me jongste dochter wakker die slaapt boven die voordeur haha. dus om half 6 komt me dochter aan de andere kant van me bed mama heppen en ik steek mijn arm uit en trek haar op ons bed ( hoog zelf gemaakt bed) om dan met de volgende mededeling te komen dat ze best bij mama mag liggen als ze dan nog even gaat slapen zo gezegd zo gedaan gelukkig. Om dan vervolgens wakker te worden van de oudste een uur later hah dan mag van mij voordat de wekker gaat om 7 uur nog even te tv aan en dan gaan we beginnen de 1 kleed zichzelf aan de jongste doe ik. Samen tanden poesten dan gaan hun vast naar beneden zodat ik mezelf kan aan kleden en mooi maken zoals me oudste dat zo mooi kan zeggen beneden nieuws aan eten maken en dan na het eten kijken hoe veel tijd ik heb zodat ik kan inschatten wat ik met hun haar kan veel tijd betekend invlechten en weinig tijd betekend 1 of 2 staartjes en dan 5 over 8 op de fiets richting school. zo gaat het elke doordeweekse dag soms vermoeiend soms heerlijk en nu lekker naar de vakantie toe werken zodat die wekker niet om 7 uur gaat maar om 8 uur omdat deze mama helaas ook nog 3 dagen werkt

    8 jaar geleden

    Wij hebben een beetje een apart ritueel haha. Liv krijgt van ons nog een fles s'ochtends ergens tussen 8 en half 9. Als ze die opheeft wil ze graag nog even naar bed (??) Als ik dan vraag of ik haar nog op bed moet leggen knikt ze ja, strekt ze dr armen uit en zegt ze lekker slapie doen hahaha. 9 van de 10 keer gaat ze wel heel lief liggen met haar tut en knuffel maar zodra ik onze slaapkamer weer inloop hoor ik haar alweer kletsen. Ze gaat dan even een half uurtje keutelen in bed, Ik kan dan even rustig wakker worden ( of nog even 10 min mijn ogen dicht doen, ben niet zo'n ochtend mens) en dan gaan we ons aankleden en naar beneden. Samen even ontbijten en de dag is weer begonnen.

    8 jaar geleden

    Oh god, dan mag ik dus blij zijn met een trage opstarter (net als ik) als ik het zo lees! Maar gelukkig kan ze zichzelf dus nog wel bezighouden zodat je ook aan jezelf toekomt 's ochtends!

    8 jaar geleden

    Thank youu! Heerlijk die momenten hè? Gewoon nog even 'samen' voordat de dag begint <3 haha klinkt gezellig druk!