Snap
  • Kind
  • Voeding
  • post_short

Goede eters?

Ik vraag me af of het echt zo is dat er maar weinig kinderen zijn die gezond en voldoende eten.

Steeds vaker zit ik met bewondering te kijken hoe lekker Quin kan eten. Zijn bord is vaak nog sneller leeg dan die van mij en echt geloof me er ligt bijna net zoveel op! Hij is gek op Hollandse groentes, brood en eet liever een stuk fruit dan een koekje of snoepje.

Is hij een uitzondering?

10 jaar geleden

Dat is vaak ook een factor inderdaad. Die kleintjes zorgen er gelukkig zelf vaak wel voor dat ze voldoende binnen krijgen.

10 jaar geleden

Die van mij eet ook het liefste fruit! En qua avondeten gaat het ook goed. Met groente soms wat minder, maar ze proeft wel altijd alles. Haar lievelingseten is wel Pizza hahah

10 jaar geleden

Tja, dan wens ik je succes! Mijn oudste eet meestal minder dan mijn jongste, maar hij heeft dan ook minder nodig. Mijn jongste is een energieslurper! Zowel van ons, als qua eten. Die kan 2 keer zoveel eten als zijn grote broer en nog kun je zijn ribben tellen. Ik denk dat het voedingscentrum wel een mooie richtlijn is, maar het is geen zaligmakend iets, dat zeker niet.

10 jaar geleden

Ik snap je zorgen hoor, maar de meeste jongens hebben alleen periodes dat ze zoveel eten, waarna het weer iets minder wordt. Ik heb hier wel een maximum ingesteld. Ze mogen hier bijvoorbeeld maximaal 3 boterhammen per maaltijd en aangezien het voedingscentrum voor hun leeftijd eigenlijk maar 4 a 5 boterhammen op een dag mogen is dat dus zelfs nog ruim. Ik probeer een beetje normale hoeveelheden aan te houden, maar ja, je moet ook rekening houden met de groei. Dan hebben ze gewoon wat meer nodig.